Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2022 14:36
Čas čtení 0:57
Ilona Hobzová

Muž na Jičínsku zaútočil na manželku i syna, který ji bránil. Hrozí mu i výjimečný trest

Muž na Jičínsku zaútočil na manželku i syna, který ji bránil. Hrozí mu i výjimečný trest
Zdroj: Policie České republiky
NEWS POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Žena byla ve vážném stavu letecky transportována do nemocnice.

Královehradečtí policisté vyšetřují okolnosti týkající se pokusu o dvojnásobnou vraždu, ke kterému mělo dojít v neděli odpoledne na Jičínsku. Pětapadesátiletý muž podle policistů napadl bodnořezným nástrojem svého dvaadvacetiletého syna a osmačtyřicetiletou manželku. Ženu transportoval vrtulník ve vážném stavu do nemocnice v Hradci Králové. 

Muži hrozí i výjimečný trest

Oznámení o napadení dvou osob v jednom z rodinných domů na Jičínsku dostali policisté v neděli krátce před 16. hodinou. Podle dosavadních informací šlo o dlouhodobé spory v rodině, kdy měl pětapadesátiletý muž svým příbuzným opakovaně vyhrožovat a vzbudit v nich obavu o jejich život. 

„Spory měly vyvrcholit samotným útokem na manželku. Syn se měl ve snaze ochránit svoji matku pokusit svého otce fyzicky zastavit, následkem čehož mělo dojít k další potyčce, při které se měl podezřelý zranit,“ popsala policejní mluvčí Eliška Majerová. 

Ženu transportoval vrtulník ve vážném stavu do královehradecké nemocnice. „Podezřelý muž ihned po incidentu z místa činu odjel. Policisté však muže do hodiny vypátrali a se zraněním eskortovali do nemocnice na vyšetření,“ uvedla Majerová. Doplnila, že policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ukončeného ve stádiu pokusu a pokračujícího přečinu nebezpečného vyhrožování. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo trest výjimečný.

Domů
Sdílet
Diskuse