Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2022 10:55
Čas čtení 0:37
Daniel Mikolášik TASR

Rusové odpalují protilodní rakety ze 60. let na pozemní cíle. Podle britské rozvědky jim dochází moderní zbraně

Rusové odpalují protilodní rakety ze 60. let na pozemní cíle. Podle britské rozvědky jim dochází moderní zbraně
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Tyto rakety jsou velmi nepřesné a mohou způsobit vážné vedlejší škody a ztráty na životech.

Ruské bombardéry proti pozemním cílům na Ukrajině pravděpodobně odpalovaly těžké protilodní rakety ze 60. let minulého století, jejichž cílem bylo ničit letadlové lodě jadernými hlavicemi, uvádí se v sobotní zprávě britské vojenské rozvědky.


Ze zprávy vyplývá, že pokud jsou 5,5tunové rakety typu Kh-22 použity při pozemních útocích s konvenčními hlavicemi, jsou velmi nepřesné a mohou způsobit vážné vedlejší škody a ztráty na životech.

Doporučeno
Na Donbasu zemřel v bojích český dobrovolník, potvrdil to ministr Jan Lipavský (Aktualizováno) Na Donbasu zemřel v bojích český dobrovolník, potvrdil to ministr Jan Lipavský (Aktualizováno) 11. června 2022 10:35

Rusko pravděpodobně využívá takové zbraně, neboť mu chybí přesnější a modernější rakety, uvedlo britské ministerstvo obrany v pravidelném prohlášení. Ruské jednotky soustřeďují své snahy na obsazení východoukrajinského regionu Donbas, kde se nachází velké množství dolů a průmyslových podniků.

Kouř stoupá z poškozeného radarového pole, které se nachází v prostorách ukrajinské vojenské jednotky na předměstí města Mariupol v Doněcké oblasti na jihovýchodě Ukrajiny. Čtvrtek 24. února 2022.
Kouř stoupá z poškozeného radarového pole, které se nachází v prostorách ukrajinské vojenské jednotky na předměstí města Mariupol v Doněcké oblasti na jihovýchodě Ukrajiny. Čtvrtek 24. února 2022. Zdroj: TASR/AP

Region hraničí s Ruskem a od roku 2014 je pod částečnou kontrolou Moskvou podporovaných separatistů. Civilisté utíkají před intenzivními boji na východě Ukrajiny, zatímco ruské a ukrajinské jednotky bojují o klíčová města včetně Severodoněcka.

Doporučeno
Šéf nízkonákladovky Wizz Air se stal terčem kritiky. Piloti si prý berou kvůli únavě příliš mnoho volna Šéf nízkonákladovky Wizz Air se stal terčem kritiky. Piloti si prý berou kvůli únavě příliš mnoho volna 11. června 2022 9:58

Ve zprávě britského ministerstva obrany se uvádí, že ukrajinská protivzdušná obrana stále znemožňuje ruským taktickým letadlům útoky na velkou část země.

Domů
Sdílet
Diskuse