Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. června 2022 19:48
Čas čtení 1:07
Radim Šlechta

Kate Bush reaguje na úspěch Running Up That Hill. Píseň znovuobjevil seriál Stranger Things a dostal ji mezi top hity

Kate Bush reaguje na úspěch Running Up That Hill. Píseň znovuobjevil seriál Stranger Things a dostal ji mezi top hity
Zdroj: Flickr/Paul Carless/volně k užití
NEWS STRANGER THINGS
Uložit Uložené

Píseň Running Up That Hill překonává i Harryho Stylese.

Po premiéře čtvrté série Stranger Things se píseň Running Up That Hill od Kate Bush dočkala nebývalé pozornosti. Track z roku 1985 se objevuje v playlistech na Spotify, jako zvuk na TikToku a vede tabulky nejúspěšnějších singlů ve Velké Británii. Podle rozhovoru pro Radio 4 úspěch sedmatřicet let staré písně překvapil i samotnou interpretku.

„Čekala jsem, že se písnička dočká nějaké pozornosti, ale nedokázala jsem si představit, že bude takto velká. Je to vzrušující,“ říká Kate v rozhovoru. Podle ní to teď vypadá, jako by se celý svět zbláznil. Nejzajímavější je prý pozorovat, jak se kompletně vystřídala posluchačská obec. „Jsou to lidé, kteří mě vůbec neznají, což se mi moc líbí. To, že lidé poprvé objeví mou písničku, je nesmírně zajímavé,“ řekla v rozhovoru.

Jako zajímavost uvedla, že původně se písnička měla jmenovat A Deal With God, což je stále její alternativní název. Vydavatelství se ale v osmdesátých letech obávalo, že by se track se svým původním jménem do rádií nedostal. Někteří lidé by mohli být na název ilustrující „dohodu s Bohem“ citlivější.

Doporučeno
„Jako první série, ale na steroidech.“ Stranger Things míří ke konci, co všechno víme o poslední sérii? „Jako první série, ale na steroidech.“ Stranger Things míří ke konci, co všechno víme o poslední sérii? 13. prosince 2023 9:00

Kate Bush je známá tím, že si své soukromí hlídá a raději než na obrazovkách a rádiových vlnách zůstává v ústraní. Naposledy odehrála turné v roce 2014, kde se mimo jiné objevila i píseň Running Up That Hill. Znovu ji objevili právě tvůrci Stranger Things, kteří ji použili jako oblíbený song postavy Max a zasadili jej do působivé scény, v níž se Max snaží dostat z „upside down“ světa do toho skutečného.

Zpět
Sdílet
Diskuse