Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2022 8:08
Čas čtení 0:40
Tímea Krauszová TASR

Při býčím zápase v Kolumbii se zřítil stadion. Několik lidí zemřelo a stovky se zranily

NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Tragická událost se udála ve městě Espinal, asi 150 kilometrů jihozápadně od Bogoty.

Minimálně čtyři lidé zemřeli a více než tři sta se zranilo při zhroucení části dřevěného stadionu, na kterém se odehrával býčí zápas. K tragické události došlo v neděli. Informuje o tom BBC.

Na videích zveřejněných na sociálních sítích bylo vidět, jak se na jedné straně arény ve městě Espinal v západní části země zhroutily dřevěné tribuny plné lidí. Příčina zatím není jasná.

kolumbia, býčie zápasy
Zdroj: TASR/AP

Mezi zesnulými je i dítě

V aréně se podle médií konala oblíbená akce corraleja, při které se do zápasů s menšími býky zapojují místní obyvatelé. Návštěvníky zaskočilo, když se třípatrová dřevěná konstrukce začala hroutit. I během toho, jak lidé z místa utíkali, se býk nadále procházel ve středu stadionu. 

Guvernér departmentu Tolima, Ricardo Orozco, pro místní rozhlasovou stanici řekl, že podle předběžných údajů zemřely dvě ženy, muž a dítě. Zranění asi 30 lidí byla vážná.

Orozco řekl, že chce podniknout kroky pro zákaz takových akcí. Podle něj jsou nejen nebezpečné, ale také podporují týrání zvířat. K zákazu amatérských býčích zápasů vyzval i nově zvolený kolumbijský prezident Gustavo Petro.

Domů
Sdílet
Diskuse