Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2022 19:38
Čas čtení 2:24
Vojtěch Vanda

Šlachta se „chytil“ fotografie Hlubučka s Wollnerem z ČT, televize se ohradila

Šlachta se „chytil“ fotografie Hlubučka s Wollnerem z ČT, televize se ohradila
Zdroj: Wikimedia/Sychr76/volně k užití / Wikimedia/Lasy
NEWS ANDREJ BABIŠ KAUZA PETR HLUBUČEK PETR HLUBUČEK ROBERT ŠLACHTA
Uložit Uložené

Další internetová přestřelka vznikla kvůli fotografii, kterou sdílel předseda Přísahy Robert Šlachta. Je na ní zachycen bývalý náměstek pražského primátora za STAN Petr Hlubuček a šéfredaktor reportážní publicistiky České televize Marek Wollner.

Kauza Hlubuček pokračuje. Nově se snažil rozvířit vody na Twitteru předseda Přísahy Robert Šlachta, který na sociální síti sdílel fotografii zatčeného bývalého náměstka pražského primátora za STAN Petra Hlubučka a šéfreportéra reportážní publicistiky České televize Marka Wollnera.

Šlachta tvrdí, že Česká televize již v roce 2020 o kauze Hlubuček věděla, a i přesto se rozhodla neodvysílat reportáž, která se o ní měla točit. Důkazem spojení ČT a Hlubučka má být právě fotografie z předání cen Czech Press Photo 2018.

Doporučeno
Kauza Hlubuček: Vše, co potřebuješ vědět Kauza Hlubuček: Vše, co potřebuješ vědět 23. června 2022 11:30

Šlachta sdílel na webu hnutí Přísaha e-mail od anonyma, který měl údajně dostat generální ředitel České televize Petr Dvořák, primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) nebo tehdejší předseda vlády Andrej Babiš (ANO) již 19. února 2020. Autor údajného e-mailu, který hovoří o korupci na dopravním podniku, se ptá, proč o situaci nebyla odvysílána reportáž, když se o ní údajně natáčela.

„Proč Česká televize zastavila natáčení kauzy dopravního podniku a Hlubučka? Konkrétně Lysolaje a Palmovku? Proč to nepustili ven? Jednoduchá otázka. Čekám odpověď,“ uvedl Šlachta.

Ve čtvrtek přišel Šlachta s odhalením. Sdílel fotografii z předávání cen Czech Press Photo 2018, kde Hlubuček seděl vedle šéfredaktora Wollnera. Podle Šlachty měl právě Wollner dát pokyn k tomu, aby reportáž nebyla odvysílána. Zaměstnanec České televize se však ohradil.

„Nejvyšší čas dokázat panu Šlachtovi, že je prachsprostý lhář. Už tu takových pár v politice běhá a dalšího v rodině už fakt nechceš. Budu rád, když ho novináři vezmou za slovo a přijdou se zeptat, jak to ve skutečnosti je s tím dva roky starým anonymem. Ukáže to zajímavé pozadí,“ napsal.

Doporučeno
„Občas mě překvapuje vaše urputnost a netolerance,“ řekl Pavel Sněmovně. Co dál zaznělo v jeho projevu? „Občas mě překvapuje vaše urputnost a netolerance,“ řekl Pavel Sněmovně. Co dál zaznělo v jeho projevu? 13. června 2023 15:29

Wollnera se zastal i Miroslav Kalousek. „Jste darebák, pane. Nepochybuji, že takto jste vyráběl i ‚policejní důkazy,‘ “ opřel se do bývalého policisty. „Já mám fotku s Putinem. Jsem snad kvůli tomu ruský terorista? Vy jistě máte fotky s poctivými policajty i dobrými politiky. A přesto nejste ani jedno, ani druhé,“ kritizoval jej.

V životě jsem s Hlubučkem nepromluvil ani slovo, říká Wollner

Marek Wollner navíc sám přišel s vysvětlením, proč seděl vedle Hlubučka. Na Twitter sdílel vyjádření organizátorky Czech Press Photo Veroniky Šouralové. Na soutěži byl údajně vytvořen zasedací pořádek předem, místo vedle Hlubučka tak prostě vyšlo. 

„A zde je vysvětlení organizátorky Czech Press Photo, proč jsem v roce 2018 seděl vedle pána, se kterým jsem v životě nepromluvil ani slovo. Kromě pozdravu, pane Šlachto. Vy jste detektiv jak domovnice z učebnice o padesátých letech,“ dodal Wollner.

Babiš vs. Česká televize

Narace, v níž je Wollner známým Hlubučka, se chytl i poslanec Andrej Babiš (ANO), který Šlachtovu fotku sdílel na svém profilu na Twitteru. Později k ní dodal ještě komentář. „Toto je hlavní antibabišovec z České televize. S panem Hlubučkem ze STANu. O svých známých z organizovaného zločinu reportáže pochopitelně nenatáčí,“ uvedl.

Doporučeno
KVÍZ: Humble Babiš, sexy Babiš nebo Babiš kuchař. Který Andrej Babiš jsi ty? KVÍZ: Humble Babiš, sexy Babiš nebo Babiš kuchař. Který Andrej Babiš jsi ty? 8. února 2023 17:00

Zde se ale šéfredaktora, který je i dramaturgem pořadu Reportéři ČT, zastala sama televize. Taktéž učinila prohlášení na Twitteru. „Pane poslanče Babiši, lžete,“ uvedli zástupci televize. „Marek Wollner je respektovaný novinář, který už 18 let upozorňuje na nekalosti, které se v ČR dějí. Foto je z předávání cen za reportážní fotografii. Wollner s Hlubučkem s výjimkou pozdravu nemluvil. Váš komentář je manipulací. Na místě je omluva,“ zopakovali informaci, kterou napsal sám Wollner.

Domů
Sdílet
Diskuse