Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. července 2022 19:06
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

Krejčíková se Siniakovou postupují do čtvrtfinále Wimbledonu, vůbec poprvé se do něj dostala i Bouzková

Krejčíková se Siniakovou postupují do čtvrtfinále Wimbledonu, vůbec poprvé se do něj dostala i Bouzková
Zdroj: ČTK/AP/Alastair Grant
SPORT BARBORA KREJČÍKOVÁ TENIS VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Český ženský tenis nadále válí!

Fanoušci českého tenisu budou mít komu fandit v rámci Wimbledonu i ve čtvrtfinále. V neděli dopoledne si premiérovou účast uhrála Marie Bouzková, která po výhře 2:0 na sety porazila Francouzku Garciu. To samé zopakovala odpoledne i dvojice Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které přehrály své soupeřky Flipkens a Sorribes Tormo také 2:0.

Doporučeno
Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc 13. dubna 2022 7:00

Bouzková se dostala do čtvrtfinále grandslamu po výhře 7:5 a 6:2, a to i přesto, že její soupeřka vyhrála posledních osm zápasů v řadě. „Je to úžasný pocit být ve čtvrtfinále. Kdybyste mi to řekli před turnajem, nevěřila bych. Užívala jsem si to od prvního do posledního míče. Jsem velmi šťastná, teď je ve mně spousta emocí,“ uvedla Češka po zápase.

V semifinále ji může čekat ještě kvalitnější soupeřka, o vstupenku do finále si to totiž rozdá s lepší z dvojice Mertens a Jabeur, které jsou světovou dvojkou.

Doporučeno
Kvitová prohrála boj o osmifinále Wimbledonu se světovou čtyřkou, dál nejde ani Krejčíková Kvitová prohrála boj o osmifinále Wimbledonu se světovou čtyřkou, dál nejde ani Krejčíková 2. července 2022 19:21

Olympijské vítězky ze čtyřhry Krejčíková se Siniakovou měly k úspěchu poměrně trnitou cestu. V prvním setu dokonce prohrávaly 5:2, povedl se jim však brejk, a set nakonec dokázaly zvládnout v tiebreaku v poměru 7:2. Druhý set taktéž nezačal ideálně, ale za stavu 2:3 se jim povedl brejk, který se nakonec zastavil až ke konci setu.

Češky nakonec vyhrály druhý set v poměru 6:4 a v dalším zápase narazí na dvojici Melichar-Martinez a Perez.

Domů
Sdílet
Diskuse