Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2022 18:00
Čas čtení 1:24
Ondřej Jarůšek

Bojovník UFC věnoval výhru kamarádovi, který spáchal sebevraždu. Mužům vzkázal, aby se nebáli mluvit o svých problémech

Bojovník UFC věnoval výhru kamarádovi, který spáchal sebevraždu. Mužům vzkázal, aby se nebáli mluvit o svých problémech
Zdroj: Getty Images/Julian Finney
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA MUŽSKÉ ZDRAVÍ PADDY PIMBLETT UFC
Uložit Uložené

Paddy Pimblett rozplakal fanoušky emotivním projevem, svou výhru věnoval malému chlapci, který podlehl zákeřné nemoci, a svému kamarádovi, který se zabil.

Největší světová MMA organizace UFC v sobotu večer zavítala do Londýna, který se stal dějištěm dalšího velkého turnaje. Chybět na něm nemohl ani hvězdný rodák z Liverpoolu Paddy „The Baddy“ Pimblett, který znovu prokázal svůj obrovský talent a svého soupeře Jordana Leavitta uškrtil ve druhém kole (rear-naked choke). Kromě svého výkonu ale zapůsobil svým proslovem během pozápasového rozhovoru.

Doporučeno
Kdo je „nový Conor McGregor“? Paddy Pimblett chce být největší hvězdou ve světě MMA Kdo je „nový Conor McGregor“? Paddy Pimblett chce být největší hvězdou ve světě MMA 6. dubna 2022 7:00

„Tuto výhru bych chtěl věnovat malému Leemu, který byl větším bojovníkem než kdokoliv z nás (mluvil o chlapci jménem Lee-Joshua Hodgson, který nedávno podlehl zákeřné nemoci v pouhých čtyřech letech, pozn. red.). Kromě toho mě ale v pátek ve čtyři hodiny ráno vzbudila zpráva, že jeden z mých přátel se zabil. To bylo pět hodin před vážením. Takže Ricky, kamaráde, toto je pro tebe,“ řekl Pimblett.

„Ve světě je stigma, že muži nejsou schopni mluvit. Poslouchejte, pokud na ramenou nesete břímě a myslíte si, že jediným řešením je spáchat sebevraždu, prosím, promluvte si s někým. Byl bych radši, kdyby se mi kamarád vyplakal na rameni, než abych šel za týden na jeho pohřeb. Takže zbavme se tohoto stigmatu a začněme mluvit!“ pronesl v emotivní řeči bojovník za potlesku vyprodané O2 areny.

Doporučeno
Někteří muži se bojí projevovat emoce. Na vině může být i dogma, že kluci nepláčou, říká psychoterapeut (Rozhovor) Někteří muži se bojí projevovat emoce. Na vině může být i dogma, že kluci nepláčou, říká psychoterapeut (Rozhovor) 10. července 2022 11:30

Refresher se problematikou projevování emocí zabýval v rozhovoru s psychoterapeutem Michalem Vybíralem, který neschopnost některých mužů uchopit a popsat emoce přisuzuje výchově i zastaralému pohledu na maskulinitu.

„Jednoduchou odpovědí je rodový či rodinný vývoj, ve kterém se projevování emocí nepodporuje, případně zakazuje. To se projevuje například v onom klasickém: ,Kluci nepláčou.‘ Je to sice dost zastaralý fenomén, bohužel ale stále přežívá a v rodinách je přítomný i dnes. Když něco zakážete, člověk se naučí to neprojevovat,“ vysvětlil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ESPN MMA (@espnmma)

Na sobotním turnaji UFC v Londýně se ve svém již pátém zápase pod hlavičkou organizace představil i slovenský bojovník Ľudovít Klein, který si připsal cenné vítězství proti nebezpečnému Masonu Jonesovi, bývalému dvojnásobnému šampionovi organizace Cage Warriors. Klein jej porazil po třech kolech jednohlasným vítězstvím 3:0 na body a dal znovu jasně najevo, že s ním organizace musí do budoucna počítat.

Příběhu Paddyho Pimbletta, jemuž se přezdívá „nový Conor McGregor“, jsme věnovali obsáhlý článek, který si můžeš přečíst zde.

Domů
Sdílet
Diskuse