Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2022 v 18:29
Čas čtení 1:05
Radim Šlechta

Zemřel nejstarší pes na světě. Pebbles bylo 22 let

NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Pebbles se narodila v roce 2000.

Fenka Pebbles, nejstarší pes na světě, zemřela ve věku 22 let. Oznámení o smrti se objevilo na oficiální stránce Guinnessovy knihy rekordů, kde byla fenka toy-foxteriéra zapsána coby nejstarší žijící pes. Úmrtí potvrdili „tlapkodiče“, jak si říkali její majitelé. Pebbles se narodila 28. března roku 2000 a odešla 3. října letošního roku, pět měsíců před oslavou svých třiadvacátých narozenin.

pes
Zdroj: Guinnessova kniha rekordů/volně k užití

Pebbles se podle CNN stala oficiálně nejstarším psem na světě poté, co se její majitelé Bobby a Julie Gregoryovi v dubnu dozvěděli o jednadvacetileté čivavě TobyKeith. Uvědomili si, že Pebbles je ještě starší, a od té doby žebříčku kralovala.

„Bobby seděl na gauči a přátelé a rodina mu začali psát a volat kvůli příběhu, který viděli o 21letém psovi, který dostal rekord,“ popsala Julie. Ona sama prý neváhala a Pebbles do knihy rekordů přihlásila.

Kočičí strava a country hudba

Nejstarší pes prý prožil opravdu skvělý život plný lásky a péče. Porodila 32 štěňátek, která měla s partnerem Rockym. Ten zemřel v roce 2017 v šestnácti letech. V roce 2012 dostala od veterináře předepsanou přísnou dietu, kvůli které mohla jíst jen kočičí jídlo, které je bohatší na bílkoviny. Výjimečně si ale užila nějaký ten pamlsek, třeba v podobě svých oblíbených žebírek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený REMEMBERING PEBBLES (@pebbles_since_2000)

Podle majitelů byla milovnicí objevování nového jídla a nadšenou posluchačkou country hudby. Julie tvrdí, že život plný péče a lásky jí pomohl k dlouhověkosti. Na světě prý nebyl takový člověk, který by ji nemiloval hned po seznámení.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš plemeno psa podle štěněte? Otestuj se KVÍZ: Poznáš plemeno psa podle štěněte? Otestuj se 10. července 2024 v 11:00

„Byla to společnice, která se objeví jednou za život, a bylo nám ctí, že jsme měli to požehnání mít ji jako domácího mazlíčka a člena rodiny,“ napsala Julie na Instagram.

Domů
Sdílet
Diskuse