Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2022 18:52
Čas čtení 1:01
Vojtěch Vanda

Nestárnoucí legenda: Jaromír Jágr se vrátil na led, Kladnu pomohl ke dvěma gólům. Výhru ale slavil Liberec

Nestárnoucí legenda: Jaromír Jágr se vrátil na led, Kladnu pomohl ke dvěma gólům. Výhru ale slavil Liberec
Zdroj: Getty Images/Patrick Smith
SPORT ČESKO HOKEJ
Uložit Uložené

Česká hokejová legenda a majitel klubu Rytíři Kladno Jaromír Jágr nastoupil poprvé v této sezóně do ligového zápasu svého týmu proti Liberci. Nejspíše za to mohou četná zranění v řadách kladenských hokejistů.

Čekání na jeho návrat na led je u konce. Padesátiletý Jaromír Jágr si nazul brusle v utkání proti Liberci a připsal si tak první start za Rytíře Kladno v této sezóně. Na ledě chyběl od letošního dubna. Tým, který vlastní, se potýká nejen s bodovými, ale také s personálními strastmi, jelikož má vysoký počet zraněných. Chybí například Ladislav Zikmund, Adam Kubík či Martin Procházka.

Doporučeno
Jágr tweetuje o návratu do NHL. „Jsem pomalý, ale mám silné ruce,“ vzkazuje manažerům Jágr tweetuje o návratu do NHL. „Jsem pomalý, ale mám silné ruce,“ vzkazuje manažerům 14. července 2022 14:02
jaromír jágr
Zdroj: ČTK/Petrášek Radek

Samotný start byl těsně do začátku zápasu zahalen tajemstvím i pro hokejové novináře, jelikož v základní sestavě Rytířů Jágr nefiguroval. Některá média jej však zahrnovala. Později se na Twitteru začaly objevovat fotografie ze šatny a následně i z rozbruslení, kde legendární osmašedesátka nechyběla.

Tím, že se kladenský rodák dostal na led, nemůže být – jako zasloužilá legenda NHL – zapsán do Hokejové síně slávy nejslavnější hokejové ligy. V pravidlech totiž stojí, že hráč může být součástí této vybrané společnosti až tři roky poté, co ukončí svou profesionální kariéru. Vzhledem k tomu, že Jágrovi bude v únoru již 51 let, do síně slávy se dostane nejdříve v 54 letech. A to by tu kariéru musel ukončit.

Jágr nastoupil v nedělním zápase ve čtvrté formaci po boku Ondřeje Procházky a Matěje Berana. Na ledě strávil zhruba 15 minut, ale hokejové štěstí však bohužel nepřinesl. V Home Credit Aréně v Liberci jeho tým prohrál 7:3 po gólech Filippiho (2), Jelínka, Birnera, Balinskise, Faško-Rudáše a Flynna. Za Kladno, které je momentálně v extralize poslední, dokázal kontrovat pouze Švéd Brodecki, dále Filip a Beran. Jágr si připsal dvě asistence. V únoru oslaví 51. narozeniny.

Domů
Sdílet
Diskuse