Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2022 11:01
Čas čtení 1:18
Vojtěch Vanda

Donald Trump vydal novou kolekci svých NFT za tisíce korun. Pózuje zde jako superhrdina nebo závodník

Donald Trump vydal novou kolekci svých NFT za tisíce korun. Pózuje zde jako superhrdina nebo závodník
Zdroj: TASR/AP/John Raoux
OSOBNOSTI DONALD TRUMP NFT
Uložit Uložené

O vydání informoval na sociální síti Truth Social. Jeden NFT stojí 99 dolarů.

Bývalý prezident Spojených států Donald Trump spustil prodej svých sběratelských NFT. Informoval o tom na sociální síti Truth Social, odkud informaci přebrala světová média.

Jedna „sběratelská digitální kartička“, na které Trump pózuje jako superhrdina, jemuž z očí šlehají lasery, golfista nebo závodník NASCAR, vyjde na 99 dolarů (cca 2300 korun). Kupující budou také zařazeni do loterie s možností vyhrát slavnostní večeři nebo odpoledne na golfu s prezidentem.

Doporučeno
Donald Trump bude v roce 2024 znovu kandidovat na prezidenta Donald Trump bude v roce 2024 znovu kandidovat na prezidenta 16. listopadu 2022 7:32

V USA čekali, že Trump, jenž má zájem stát se v dalších prezidentských volbách vítězem, zveřejní novinku, která se bude týkat jeho kandidatury. Ostatně sliboval ohlášení „velké události“. Ta nakonec přišla v podobě nových NFT tokenů, které jsou údajně „vhodným vánočním dárkem“.

Ve videu, v němž Trump oznámil spuštění prodeje tokenů (na e-shopu je již uvedeno, že jsou vyprodány), řekl, že se jedná o záležitost podobnou baseballovým kartičkám, ale trochu víc vzrušující.

NFT nicméně fungují na principu certifikace vlastnictví virtuálních aktiv, které během koronavirové krize zdatně konkurovaly sběratelským předmětům. Člověk je ale fyzicky nevlastní. Jejich hodnota, která často šplhala až do výše v řádech milionů dolarů, je dnes často prakticky nulová. O smutném příběhu NFT, které zakoupil například Justin Bieber, jsme tě informovali zde.

Večeře s Trumpem

Nákupem NFT ale člověk nezíská pouze kartičku Trumpa, která má údajně zachycovat jeho „život a kariéru“, ale také možnost vyhrát osobní setkání s ním. Buď na večeři, nebo třeba na golfu – jediné, co člověk musí splnit, je zakoupit NFT. A v případě, že člověk takových NFT nakoupí rovnou 45, má večeři s bývalým prezidentem zaručenou.

Doporučeno
Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot 18. dubna 2024 13:00

Na tuto kampaň zareagoval prakticky okamžitě nynější prezident Joe Biden, jenž Trumpa v prezidentských volbách porazil. „Rád bych učinil velké prohlášení,“ reagoval na něj na Twitteru. „Inflace se zmírňuje, podepsal jsem zákon o respektu k manželství, přivezli jsme domů basketbalistku Brittney Griner, ceny plynu jsou nižší než před rokem a založili jsme 10 000 nových vysoce placených pracovních míst v Arizoně,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse