Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2022 15:22
Čas čtení 0:46
Richard Balog

Justin Bieber si koupil NFT znuděné opice za 1,3 milionu dolarů. Jeho cena je dnes už jen 69 tisíc

Justin Bieber si koupil NFT znuděné opice za 1,3 milionu dolarů. Jeho cena je dnes už jen 69 tisíc
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur/AMA2020
OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Kanadský zpěvák investoval 500 tokenů kryptoměny ethereum do NFT z kolekce Bored Ape Yacht Club.

NFT z kolekce Bored Ape Yacht Club Justina Biebera ztratilo 95 procent z původní hodnoty. Vyplývá to z informací sekundárního tržiště OpenSea, které momentálně prodává nezaměnitelné tokeny BAYC za přibližně 60 tokenů kryptoměny ethereum. Ta má momentálně hodnotu necelých 1200 dolarů (asi 28 tisíc korun). Informuje o tom Hypebeast a Bussiness Insider.

Justin Bieber původně kupoval svou znuděnou opici s číslem #3001 za 500 tokenů kryptoměny ethereum, avšak v době, kdy cena za 1 ETH byla více než dvojnásobně vyšší.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Justin Bieber (@justinbieber)

NFT ze stejné kolekce mají i Madonna nebo Post Malone

Rapidní pokles z původní ceny, respektive z tržní hodnoty, přišel poté, co zkrachovala společnost FTX a způsobila pád cen kryptoměn i nezaměnitelných tokenů.

Zpěvákova opice s pořadovým číslem #3001 je nyní oceněna na novou minimální cenu 69 tisíc dolarů. Bieber vlastní i další NFT z populární kolekce BAYC, které koupil za 444 tisíc dolarů a v současnosti má také násobně nižší hodnotu.

Justin Bieber není jedinou známou osobností, která vlastní NFT ze série Bored Ape Yacht Club (BAYC). Investici podlehli také Madonna, Tom Brady, Jimmy Fallon, Post Malone, Eminem, Neymar Jr. a další. 

Zpět
Sdílet
Diskuse