Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2022 15:50
Čas čtení 0:51
Radim Šlechta

Vyzkoušej veganské raffaelo kuličky, které zvládneš do hodiny

Vyzkoušej veganské raffaelo kuličky, které zvládneš do hodiny
Zdroj: Pixabay/PhotoEnduro/volně k užití
NEWS RECEPTY VEGANSKÉ RECEPTY
Uložit Uložené

Populární kokosovou pochoutku si můžeš připravit i ve veganské verzi. Dobrou chuť!

Miluješ vánoční cukroví, ale nechce se ti péct? Vyzkoušet můžeš například nepečené raffaelo kuličky, které potěší každého milovníka kokosu a hotové je budeš mít do hodiny. Recept na veganské raffaelo vymyslela blogerka Bianca Zapatka a my věříme, že ti pomůže připravit to nejlepší cukroví na vánoční tabuli.

Připrav si:

  • 35 gramů kokosového oleje
  • 65 gramů kokosového másla
  • 20 gramů mandlového nebo kešu másla
  • 25 gramů javorového sirupu (můžeš nahradit i jiným podobným sladidlem)
  • 20 gramů strouhaného kokosu
  • 20 spařených a oloupaných mandlí

Postup:

Ve vodní lázni si rozpusť kokosový olej, kokosové máslo a ořechové máslo dle vlastního výběru. Zvolna celou směs míchej, dokud suroviny nezískají jemnou krémovou konzistenci. Odstav směs z plotny a vmíchej do ní javorový sirup a nastrouhaný kokos. Obsah misky nech vychladnout 30 minut v lednici nebo 10 minut v mrazáku. Měla by získat tuhou konzistenci, která půjde snadno tvarovat.

Když vyndáš vychladlou směs z lednice, vezmi si lžíci. Jedna lžíce bude představovat jednu kuličku, kterou z nabrané hroudy v rukou vytvaruješ. Jakmile máš kuličku vytvarovanou, jemně do jejího středu vtlač mandli a ještě trochu poválej. Nakonec jen hotové „raffaelo“ obal v nastrouhaném kokosu.

Doporučeno
Zkusila jsem týden vyžít se stovkou na den: Objevila jsem cenové trháky a zjistila, že i levné jídlo může chutnat skvěle Zkusila jsem týden vyžít se stovkou na den: Objevila jsem cenové trháky a zjistila, že i levné jídlo může chutnat skvěle 2. února 2024 10:00

Je na tobě, jestli použiješ větší lžíci, menší lžičku nebo množství na jednu kuličku odhadneš. Množství jedné polévkové lžíce na porci by ti mělo vystačit na dvacet kokosových kuliček.

Domů
Sdílet
Diskuse