Populární kokosovou pochoutku si můžeš připravit i ve veganské verzi. Dobrou chuť!
Miluješ vánoční cukroví, ale nechce se ti péct? Vyzkoušet můžeš například nepečené raffaelo kuličky, které potěší každého milovníka kokosu a hotové je budeš mít do hodiny. Recept na veganské raffaelo vymyslela blogerka Bianca Zapatka a my věříme, že ti pomůže připravit to nejlepší cukroví na vánoční tabuli.
Připrav si:
- 35 gramů kokosového oleje
- 65 gramů kokosového másla
- 20 gramů mandlového nebo kešu másla
- 25 gramů javorového sirupu (můžeš nahradit i jiným podobným sladidlem)
- 20 gramů strouhaného kokosu
- 20 spařených a oloupaných mandlí
Postup:
Ve vodní lázni si rozpusť kokosový olej, kokosové máslo a ořechové máslo dle vlastního výběru. Zvolna celou směs míchej, dokud suroviny nezískají jemnou krémovou konzistenci. Odstav směs z plotny a vmíchej do ní javorový sirup a nastrouhaný kokos. Obsah misky nech vychladnout 30 minut v lednici nebo 10 minut v mrazáku. Měla by získat tuhou konzistenci, která půjde snadno tvarovat.
Když vyndáš vychladlou směs z lednice, vezmi si lžíci. Jedna lžíce bude představovat jednu kuličku, kterou z nabrané hroudy v rukou vytvaruješ. Jakmile máš kuličku vytvarovanou, jemně do jejího středu vtlač mandli a ještě trochu poválej. Nakonec jen hotové „raffaelo“ obal v nastrouhaném kokosu.
Je na tobě, jestli použiješ větší lžíci, menší lžičku nebo množství na jednu kuličku odhadneš. Množství jedné polévkové lžíce na porci by ti mělo vystačit na dvacet kokosových kuliček.