Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2023 16:00
Čas čtení 0:54
Ondřej Jarůšek

Zemětřesení v UFC! Šampion těžké váhy odchází, o titul se porve legendární Jon Jones

Zemětřesení v UFC! Šampion těžké váhy odchází, o titul se porve legendární Jon Jones
Zdroj: Getty Images/Steve Marcus
SPORT BOJOVÉ SPORTY UFC ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Jon Jones se konečně vrací do boje. S Cirylem Ganem se utká o titul v těžké váze.

Těžká váha organizace UFC se v posledních hodinách otřásla v základech. Podle slov šéfa organizace její dosavadní šampion Francis Ngannou končí. O uvolněný opasek divize se porvou Ciryl Gane s legendárním Jonem Jonesem, na jehož přestup do těžké váhy se čeká již roky. Informuje o tom stanice ESPN. Utkat se mají na turnaji UFC 285 4. března.

Doporučeno
Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák 14. října 2021 11:30
Francis Ngannou.
Francis Ngannou. Zdroj: Getty Images/Gregory Shamus

Dosavadní šampion těžké váhy Francis Ngannou si dlouhodobě stěžoval na platební podmínky v organizaci. Prezident UFC prohlásil, že bojovníkovi byla nabídnuta „největší suma v historii těžké váhy“, Ngannou ji ale dle jeho slov odmítl.

„Myslím si, že Francis si teď užívá dobré pozice a nechce moc riskovat. Má pocit, že by mohl zápasit s horšími bojovníky za více peněz. Necháme jej, aby to mohl udělat, a uvolníme jej ze smlouvy,“ prohlásil šéf UFC Dana White.

Doporučeno
Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka 27. září 2022 6:00
Jon Jones (vpravo).
Jon Jones (vpravo). Zdroj: Getty Images/Steve Marcus

Jon Jones je považován za jednoho z nejlepších bojovníků historie. V minulosti byl šampionem polotěžké váhy. Na jeho avizovaný přechod do těžké divize fanoušci čekají již několik let a spekulovalo se o tom, že jeho prvním soupeřem mezi těžkotonážníky bude právě Ngannou. Nakonec se tak ale nestane.

Ciryl Gane je v současnosti jedničkou těžké váhy UFC a v minulosti držel prozatímní pás šampiona této divize. Boj s Jonesem uvítal a chválou na svého soupeře nešetřil. „Zápasit s tím nejlepším bojovníkem všech dob je pro mě sen. Je to opravdu šílené,“ cituje jeho slova server MMA Fighting.

Domů
Sdílet
Diskuse