Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2023 8:29
Čas čtení 0:57
Adéla Ježková

Použité boty Michaela Jordana jsou nejdražší prodané tenisky v historii. Cena tě vystřelí jak míč za tři body

Použité boty Michaela Jordana jsou nejdražší prodané tenisky v historii. Cena tě vystřelí jak míč za tři body
Zdroj: Sotheby's
NEWS BASKETBAL MÓDA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Pár bot bývalého amerického profesionálního basketbalisty Michaela Jordana se stal nejcennějšími teniskami, které kdy byly prodány v aukci.

Jedná se o tenisky Nike Air Jordan 13 z finále NBA z roku 1998, přezdívaného „Last Dance“ (poslední tanec), protože šlo o Jordanův poslední rok v týmu Chicago Bulls. Právě toto finále bylo nejsledovanějším ze všech finálových zápasů NBA. 

Jordan měl na nohou boty velikosti 13, když v druhém zápase finálové série nastřílel 37 bodů a dovedl Bulls k vítězství 93:88 nad Utah Jazz. Jak dodává BBC, hned po vítězství dal Jordan boty muži, který se staral o šatny, jako poděkování za nalezení ztracené bundy.

Doporučeno
Problematická Emma Chamberlain. Neomluvila se za náhrdelník, teď se objevila přímo v Indii Problematická Emma Chamberlain. Neomluvila se za náhrdelník, teď se objevila přímo v Indii 12. dubna 2023 10:44

47 milionů korun za tenisky

Aukční síň Sotheby's odhadovala, že se tenisky prodají za cenu od 2 do 4 milionů dolarů (v přepočtu zhruba od 43 do 86 milionů Kč). Nakonec se prodaly na spodní hranici odhadů – 2,2 milionu dolarů –, i tak jde ale o astronomickou částku. 

michael jordanmichael jordanmichael jordanmichael jordan
Zobrazit galerii
(8)

„Dnešní rekordní výsledek je dalším důkazem, že poptávka po sportovních suvenýrech Michaela Jordana stále překonává všechna očekávání,“ řekl pro CNBC vedoucí oddělení streetwearu a sběratelských předmětů v aukční síni Sotheby's Brahm Wachter. Loni se v aukci prodal například dres z Jordanovy poslední sezóny za neuvěřitelných 10,1 milionu dolarů (v přepočtu zhruba 216,7 milionu Kč) a stal se tak nejdražším sportovním sběratelským kouskem v historii.

Doporučeno
Dres Michaela Jordana se prodal za 10 milionů dolarů Dres Michaela Jordana se prodal za 10 milionů dolarů 16. září 2022 12:54

Michael Jordan je všeobecně považovaný za jednoho z nejlepších basketbalistů v historii. Dovedl tým Chicago Bulls k šesti titulům mistra NBA. Pro své mimořádné skokanské schopnosti a akrobatické manévry si vysloužil přezdívku „Air Jordan“ a jeho popularita dosáhla výšin, které poznal*a jen málokterý sportovec či sportovkyně.

Domů
Sdílet
Diskuse