Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2023 v 13:17
Čas čtení 0:54
Kuni Nguyenová

Trump ze své sociální sítě Truth Social vydělal jen 200 dolarů

Trump ze své sociální sítě Truth Social vydělal jen 200 dolarů
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS DONALD TRUMP PODNIKÁNÍ SOCIÁLNÍ SÍTĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ačkoliv Trumpova sociální síť Truth Social se v začátcích těšila velkému zájmu, brzy narazila na svůj strop.

Podnikatel a bývalý prezident Spojených států Donald Trump po svém odchodu z Bílého domu vsadil mimo jiné na svoji sociální síť Truth Social. A zdá se, že se mu nedaří. Finanční výsledky ukázaly, že od jejího spuštění vydělal jen 200 dolarů. V přepočtu na aktuální kurz se jedná kolem čtyř tisíc korun. Informují o tom servery Indy 100 a NBC News.

S myšlenkou nové internetové platformy přišel v roce 2021, spustil ji na počátku roku 2022. V té době se dostala mezi nejstahovanější aplikace v App Storu společnosti Apple, brzy ale narazila na problémy. Uživatelé a uživatelky si totiž Truth Social nemohli stáhnout hned, místo toho dostali číslo v pořadníku. 

Miliony za řečnictví a NFT

Na čem Trump skutečně vydělal, byla řečnická setkání, za která obdržel více než 5 milionů dolarů (přes 106 milionů Kč), a příjem mezi 100 000 a 1 milionem dolarů (mezi 2,1 milionu a 21,2 milionu Kč) z jeho NFT kolekce, kterou vydal loni v prosinci. Jedná se o sérii digitálních sběratelských karet, jež zachycovaly nafotografovaného Trumpa v sérii obrázků, které jsou podobné kresleným filmům. Karty ho ztvárnily v podobě astronauta, kovboje a superhrdiny.

Doporučeno
Kontroverzní Project 2025: Co čeká Ameriku v případě zvolení Donalda Trumpa? Kontroverzní Project 2025: Co čeká Ameriku v případě zvolení Donalda Trumpa? 11. července 2024 v 16:02

Kolem Trumpa se objevuje řada kontroverzí. Na konci března jsme tě v Refresheru informovali o jeho obvinění z falšování obchodních záznamů ve snaze zakrýt mimomanželské poměry. Údajně je měl s modelkou Playboye Karen McDougal a pornohvězdou Stormy Daniels.

Domů
Sdílet
Diskuse