Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. dubna 2023 13:17
Čas čtení 0:54
Kuni Nguyenová

Trump ze své sociální sítě Truth Social vydělal jen 200 dolarů

Trump ze své sociální sítě Truth Social vydělal jen 200 dolarů
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS DONALD TRUMP PODNIKÁNÍ SOCIÁLNÍ SÍTĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ačkoliv Trumpova sociální síť Truth Social se v začátcích těšila velkému zájmu, brzy narazila na svůj strop.

Podnikatel a bývalý prezident Spojených států Donald Trump po svém odchodu z Bílého domu vsadil mimo jiné na svoji sociální síť Truth Social. A zdá se, že se mu nedaří. Finanční výsledky ukázaly, že od jejího spuštění vydělal jen 200 dolarů. V přepočtu na aktuální kurz se jedná kolem čtyř tisíc korun. Informují o tom servery Indy 100 a NBC News.

S myšlenkou nové internetové platformy přišel v roce 2021, spustil ji na počátku roku 2022. V té době se dostala mezi nejstahovanější aplikace v App Storu společnosti Apple, brzy ale narazila na problémy. Uživatelé a uživatelky si totiž Truth Social nemohli stáhnout hned, místo toho dostali číslo v pořadníku. 

Miliony za řečnictví a NFT

Na čem Trump skutečně vydělal, byla řečnická setkání, za která obdržel více než 5 milionů dolarů (přes 106 milionů Kč), a příjem mezi 100 000 a 1 milionem dolarů (mezi 2,1 milionu a 21,2 milionu Kč) z jeho NFT kolekce, kterou vydal loni v prosinci. Jedná se o sérii digitálních sběratelských karet, jež zachycovaly nafotografovaného Trumpa v sérii obrázků, které jsou podobné kresleným filmům. Karty ho ztvárnily v podobě astronauta, kovboje a superhrdiny.

Doporučeno
Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot 18. dubna 2024 13:00

Kolem Trumpa se objevuje řada kontroverzí. Na konci března jsme tě v Refresheru informovali o jeho obvinění z falšování obchodních záznamů ve snaze zakrýt mimomanželské poměry. Údajně je měl s modelkou Playboye Karen McDougal a pornohvězdou Stormy Daniels.

Domů
Sdílet
Diskuse