Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. června 2023 14:00
Čas čtení 4:42
Richard Balog

10 parfémů, které tě přenesou do světových metropolí i dovolenkových destinací

10 parfémů, které tě přenesou do světových metropolí i dovolenkových destinací
Zdroj: Maison Francis Kurkdjian
MÓDA
Uložit Uložené

Těšit se můžeš na vůně z poctivých manufaktur Byredo, Diptyque nebo Frédéric Malle, ale své místo si našly i ikonické parfémy značky Tom Ford.

Jako první jsme vybrali parfém Mojave Ghost od značky Byredo, který je inspirován pouští, jež leží ve stínu pohoří Sierra Nevada na jihozápadě Spojených států amerických.

Mohavea confertiflora, známá také pod názvem „ghost flower“, je vzácný druh květiny, které se v oblasti Mohavské pouště daří i navzdory extrémním podmínkám. Její síla inspirovala Bena Gorhama (zakladatel značky Byredo, pozn. redakce) k vytvoření pudrově-květinově-dřevité vůně s výraznými tóny santalového dřeva.

Půvabnou vůni spoluutváří ambra, pižmo i magnolie a cena za balení o objemu 50 mililitrů je v oficiálním obchodě v přepočtu za 3 700 korun.

Byredo Mojave Ghost
Zdroj: Byredo

Ulice Bombaje voní jako Byredo Mumbai Noise

U značky, která je na trhu od roku 2006 a pobláznila celý svět, zůstaneme, a to díky dalšímu jejímu parfému Mumbai Noise. Gorham prostřednictvím své vůně zachytil směsici čichových vjemů, které charakterizují současnou realitu Bombaje – velkoměsta, které má více než 12 milionů obyvatel.

Mumbai Noise v sobě mísí složky kadidla, hořícího dřeva, sladké tonka fazole a kávy, kterou člověk na luxusním předměstí Chembur může cítit na každém kroku. Parfém vzdává poctu kulturnímu dědictví unikátního města, jež se vyznačuje mnoha kontrasty a nekonečnou energií. Unisex vůni v 50mililitrové verzi najdeš v online obchodě taktéž za 3 700 korun.

Na závěr ještě dodáme, že se jedná o velice výraznou aromatickou vůni, kterou doporučujeme před koupí nejprve vyzkoušet na vlastní kůži, a to nejlépe vícekrát.

Byredo Mumbai Noise
Zdroj: Byredo

Všechny vůně Paříže najdeš v parfému Diptyque Eau Capitale

Elegance, noblesa a atmosféra Paříže zhmotněná do parfému – takto bychom ve stručnosti popsali první chypre vůni značky Diptyque, která má tajemný, květinově-dřevitý charakter.

Zkušený parfumér Olivier Pescheux stvořil vůni, která se otevírá svěžestí bergamotu zvýrazněnou růžovým pepřem, zatímco květinovému srdci dominuje damašská růže a olej ze stromu ylang ylang. Špetka skořice oznamuje příchod dřevitého základu s pačuli a exotickými dřevinami, které dodávají Eau Capitale intenzitu. „Paříž ve flakonu“ může být ve tvé sbírce v přepočtu za 3 800 korun v případě 75mililitrové varianty. Dostupná je v online obchodě.

Diptyque Eau Capitale
Zdroj: Selfridges
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse