Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2023 17:10
Čas čtení 0:24
Dominik Vetrák

Egyptu se nelíbí dokument o Kleopatře od Netflixu. Natočí si vlastní verzi

Egyptu se nelíbí dokument o Kleopatře od Netflixu. Natočí si vlastní verzi
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Nový dokument od Netflixu o královnách z Afriky vzbuzuje vlnu kontroverze.

African Queens je dokumentární seriál od Netflixu zaměřený na život afrických královen. Obsazení však vyvolalo vlnu kontroverze a nevole. Zašlo to až tam, že egyptský právník žaluje Netflix za nesprávné vyobrazení Kleopatry a barvy její pleti. Egypťané totiž tvrdí, že pleť herečky je příliš tmavá.

Doporučeno
Prohlédni si skutečné zisky blockbusterů. Překvapí tě, jak hollywoodské účetnictví funguje Prohlédni si skutečné zisky blockbusterů. Překvapí tě, jak hollywoodské účetnictví funguje 3. května 2023 19:00

Egyptská televizní stanice reagovala na dokument po svém. Oznámila, že připravuje vlastní dokument z egyptské produkce, který zobrazí život Kleopatry autenticky. Dokument má mít „vysoký rozpočet“. Mnozí představitelé egyptské vlády už vyjádřili svůj nesouhlas se seriálem od Netflixu, který se podle nich nedrží pravdy.

Celou minisérii si na Netflixu budeš moci pustit již 10. května 2023.

Domů
Sdílet
Diskuse