Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2023 11:00
Čas čtení 7:07
Kuni Nguyenová

Kam v červnu k moři? Nenech si ujít tyto letenky do 2 tisíc korun

Kam v červnu k moři? Nenech si ujít tyto letenky do 2 tisíc korun
Zdroj: Unsplash/CALIN STAN
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ DOPRAVA TIPY NA LETENKY
Uložit Uložené

Dovolená na písečné pláži s průzračným mořem je mnohem dostupnější, než se může zdát. Náš přehled ti ukáže, že letenky tam a zpět tě nemusí stát víc než 2000 korun.

Léto klepe na dveře a my ti jako každý měsíc přinášíme tipy na levné letenky. Tentokrát jsme se podívali na přímořská letoviska, kde pobytem na slunci doplníš nějaký ten vitamin D a odpočineš si od každodenního shonu v práci či ve škole. Pokud ale upřednostňuješ aktivní dovolenou a chceš zažít nová dobrodružství, co takhle vyzkoušet vodní sporty nebo vyrazit na túry po útesech a horách? 

Brouzdali jsme po vyhledávačích letenek a našli jsme sedm destinací, kde přesně takové léto můžeš zažít. Letenky tě přitom vyjdou na méně než dva tisíce korun. Nabídky jsme ti seřadili od nejdražší po nejlevnější.

Než začneš rezervovat letenky, připomeneme ti pár věcí:

Letenky jsme vyhledávali skrze standardní vyhledávače typu Google Letenky, Zaleť si nebo Skyscanner. Nicméně doporučujeme je kupovat přímo u konkrétního dopravce. A to kvůli ceně, neboť si vyhledávače většinou berou určité provize za poskytování svých služeb i při odbavení na letišti.

Startovací pozice se nachází buď v Praze, nebo v jiných městech, která jsou od Prahy vzdálená do 250 kilometrů. V našem přehledu ti ale poradíme, jak se do těchto měst můžeš z Prahy jednoduše dostat a kolik času a peněz navíc tě bude přemístění stát. Obecně se ale dá říct, že jde o příplatek, který se pohybuje v řádech pár stokorun.

Levné cestování nabízejí většinou nízkonákladové letecké společnosti. Předem ale počítej s některými omezeními, neboť si často účtují dodatečné poplatky za velká zavazadla či pojištění. Proto vždy nejprve navštiv webovou stránku letecké společnosti a přečti si její podmínky.

Uvedené ceny letenek byly k dispozici ke 30. květnu 2023, přehled ale slouží spíše pro lepší orientaci. Je třeba počítat s tím, že se jejich cena může měnit a časem budou dražší. Pokud tedy chceš opravdu levně cestovat, s kupováním letenek dlouho neotálej.

Korfu (Řecko)

Místo odletu: Z Vratislavi

Termín: od 11. do 14. června 2023

Cena: 1976 korun

Letecká společnost: Ryanair

korfu, grecko
Zdroj: Unsplash/CALIN STAN


Náš přehled o letenkách za přijatelné ceny zahajujeme druhým největším ostrovem v Jónském moři, který je součástí Řecka –⁠ Korfu. Aby ses sem dostal*a za necelé dva tisíce korun, stačí být v letadle, které v neděli odpoledne (13:40) vycestuje z polské Vratislavi, jež ale není z Prahy příliš vzdálená. Dostaneš se sem třeba Flixbusem za 4 hodiny. Spoje jezdí i několikrát denně a jízdenka z Prahy vychází na zhruba 950 korun.

Doporučeno
V obchodě se procházeli komparzisté a z hotelu nás nepustili na ulici. Jozef vypráví o své cestě do KLDR V obchodě se procházeli komparzisté a z hotelu nás nepustili na ulici. Jozef vypráví o své cestě do KLDR 2. března 2024 8:00

Z Vratislavi do Korfu to trvá další dvě hodiny a 15 minut, v cílové destinaci tak budeš v 16:55. Na odpočinek u moře pak budeš mít tři noci. Zpáteční let z Korfu je pak ve středu dopoledne (10:45) s přistáním ve 12:05 opět ve Vratislavi.

Na začátku června zde můžeš očekávat teplotu okolo 28 °C. A co v Korfu zažít a neminout? Největší město ostrova Kerkyra láká turisty a turistky na architektonické stavby ovlivněné benátskou kulturou. Po setmění je pak ideální na povyražení si v barech nebo v některé z místních diskoték. Pokud letíš do Korfu kvůli plážím, zkus zamířit do Kassiopi nebo zátoky Paleokastritsa či Kanálu lásky (Canal d'Amour). Na nejlepší výhledy se pak můžeš těšit například na vyhlídce Bella Vista nebo na nejvyšší hoře ostrova Pantokrator.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 7
Domů
Sdílet
Diskuse