Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Čteš článek:
Kam v červnu k moři? Nenech si ujít tyto letenky do 2 tisíc korun

Burgas (Bulharsko)

Místo odletu: Z Vratislavi

Termín: od 14. do 29. června 2023

Cena: 1873 korun

Letecká společnost: Wizz Air

Burgas, Bulharsko
Zdroj: Unsplash/rustamank

Na břehu Černého moře se nachází přímořské město Burgas, které je sice mnohými podceňované, ale pokud si chceš užít cenově dostupné hotely a nepřeplněné pláže, tohle letovisko je přímo pro tebe. Letadlo ti odlétá z Vratislavi ve čtvrtek odpoledne (17:30). Cesta sice trvá dvě hodiny, ale vzhledem k tomu, že Burgas se nachází v odlišném časovém pásmu, tak v přímořském městě přistaneš ve 20:25. Zpáteční cestu jsme ti naplánovali tak, aby sis mohl*a užít dovolenou na 14 dní. Návrat z Vratislavi tedy očekávej ve čtvrtek v noci (22:10).

Doporučeno
10 zlozvyků, které nejvíce zvedají tep řidičům a cyklistům v Česku. Který je nejhorší? | Anketa 10 zlozvyků, které nejvíce zvedají tep řidičům a cyklistům v Česku. Který je nejhorší? | Anketa 10. dubna 2024 10:00

Burgas je živým a udržovaným městem, počasí v červnu zde dosahuje na příjemných 26 °C. Kromě pláží tu můžeš navštívit čtyři jezera ležící v těsné blízkosti města, která jsou ideální na pozorování ptáků, vyzkoušet si jízdu na kajaku či koupání v solném bazénu.

Pokud chceš objevovat historii města, za vidění stojí místní kostely a jedinečná muzea. Namátkou můžeme jmenovat katedrálu svatého Cyrila a Metoděje, kostel sv. Ivana Rilského nebo Archeologické muzeum.

Výhodou Bulharska je, že se jedná o jednu z nejlevnějších evropských destinací. V Refresheru jsme tě dříve informovali o síle koruny – na základě kurzu a kupní síly koruny jsme analyzovali, kolik stojí v zahraničí to, co v Česku 1000 korun. Právě v Bulharsku tisícikoruna odpovídá 1477 korunám, takže si zde můžeš dovolit za tisícovku více zboží či služeb než ve své domovině.
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 7
Domů
Sdílet
Diskuse