Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. června 2023 17:21
Čas čtení 0:48
Kuni Nguyenová

Spotify ukončil výrobu podcastů prince Harryho a Meghan

Spotify ukončil výrobu podcastů prince Harryho a Meghan
Zdroj: Wiki Commons/Northern Ireland Office
NEWS KRÁLOVSKÁ RODINA MEGHAN MARKLE SPOTIFY VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Páru se údajně nepodařilo dosáhnout požadovaných kritérií potřebných k vyplacení dohodnuté sumy peněz. Šlo o miliony dolarů.

Smlouva Spotify se společností Archwell Audios, kterou vlastní princ Harry a Meghan, byla ukončena po zveřejnění první a jediné série podcastů s názvem Archetypes. Informují o tom britská média BBC a The Guardian

„Spotify a Archwell Audio se po vzájemné dohodě rozhodly ukončit spolupráci. Na podcasty, které vznikly, jsou však hrdí,“ uvádí se ve společném prohlášení obou subjektů. Americký deník Wall Street Journal informuje o tom, že důvodem může být to, že páru se nepodařilo dosáhnout požadovaných kritérií, která byla potřebná k vyplacení dohodnuté sumy peněz.

Doporučeno
Česko na prestižních filmových cenách BAFTA! Soutěží čtyři filmy z pražské FAMU Česko na prestižních filmových cenách BAFTA! Soutěží čtyři filmy z pražské FAMU 17. června 2023 11:56

Spolupráce na natáčení podcastů vznikla na konci roku 2020 poté, co se královský pár vzdal svých oficiálních povinností a přestěhoval se do Kalifornie. Podle prvotních odhadů měla být hodnota podcastů vévody a vévodkyně ze Sussexu více než 20 milionů dolarů (v přepočtu 433,8 milionu korun).

Podcast Archetypes vydal 12 epizod, které moderovala vévodkyně Meghan. Podle popisu na Spotify „zkoumal, rozebíral a vyvracel předsudky, které drží ženy v pozadí“. V roli hostů v podcastu vystupovala například moderátorka Oprah Winfrey či tenistka Serena Williams. 


Bývalý královský pár dosud vydal například i dokumentární seriál na Netflixu. Harry také napsal knihu s názvem Náhradník, v níž popsal kontroverzní vztah se svým otcem králem Karlem III., ale i se zbytkem členů britské královské rodiny. 

Domů
Sdílet
Diskuse