Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2023 13:12
Čas čtení 0:57
Radim Šlechta

Pixar přišel s první otevřeně nebinární postavou. „Ignorujete ikony!“ vzkazuje Twitter

Pixar přišel s první otevřeně nebinární postavou. „Ignorujete ikony!“ vzkazuje Twitter
Zdroj: Pixar
NEWS DISNEY LGBTQ+ LIDÉ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V novém snímku Elemental se objevila postava Lake, která používá zájmena they/them a je nadabována nebinárním člověkem.

Pixar představil svou první explicitně nebinární postavu. Objevila se ve filmu Elemental, který v Česku vychází pod názvem Mezi živly. Do tuzemských kin přišel animovaný film ve čtvrtek 15. června. 

Doporučeno
Harry Potter kvíz: Do které bradavické koleje patříš? Harry Potter kvíz: Do které bradavické koleje patříš? 13. června 2023 6:00

Ve filmu Elemental se ohnivá bytost Ember seznámí s vodní entitou Wadem, aby zjistili, co mají společného. Na své cestě se setkají i s charakterem Lake, Wadeovým mladším sourozencem. Lake používají zájmena they/them (v češtině oni/jim) a ztvárňuje je rovněž nebinární Ava Hauser.

„Dostali jsme příležitost zahrát si první nebinární postavu studia Pixar. Seznamte se s Lake.
Hlas Lake v novém filmu Elemental. Dnes večer na něj jdeme s kamarády do kina. Jestli chcete, zajděte se na něj podívat,“ napsali Hauser na Twitteru.

V reakcích na Twitteru ale uživatelé a uživatelky upozorňovali, že se v pixarovkách už dříve objevovaly postavy, které by šlo označit jako nebinární. Podle nich je Francis také nebinární. „Lake mě nikdy nebude reprezentovat tak jako Francis ve filmu z roku 1998,“ napsalx nebinární uživatelx Twitteru.

Anketa:
Jsi tým Lake, nebo Francis?
Lake
Francis
Lake
53 %
Francis
47 %
Domů
Sdílet
Diskuse