Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
V Praze si můžeš užít rande i zadarmo, ukážeme ti nejlepší místa na budgetu

Trojská zámecká zahrada

Za zvláštní zmínku stojí Trojská zámecká zahrada. Od dubna do října se tam dostaneš mezi 13:00 a 19:30 v pátek a od 10:00 do 19:30 všechny ostatní dny. Jen kousek od známé Stromovky je jedna z nejkrásnějších pražských zahrad a zámek z konce 17. století.

Doporučeno
Nejlepší české retro komedie, které musíš vidět: Těchto 8 filmů obstálo v čase a pobaví tě i po letech Nejlepší české retro komedie, které musíš vidět: Těchto 8 filmů obstálo v čase a pobaví tě i po letech 22. května 2023 v 11:00

Na místě si užiješ francouzské baroko, množství soch, vzácných váz, pergol, kašny i moderní fontánu s vodotryskem. Pokud si chcete na rande odpočinout pozorováním krásné architektury, je Trojská zámecká zahrada něco, co musíte vidět. Za vstupné nezaplatíš vůbec nic a areál můžeš navštívit kromě běžných dní také v rámci pořádaných akcí. Letos v červenci zde proběhne například francouzský trh.

Procházku si můžeš zpestřit tak, že zajdeš do místního bludiště. Oproti tomu v hotelu Overlook je daleko bezpečnější, a stejný osud jako Jacka Nicholsona tě tak pravděpodobně nepotká. 

Vyhlídky, kde tě nikdo nevyruší

Jestli máš na rande opravdu omezený budget, chceš si prostě jenom sednout se svou partnerkou nebo partnerem a jen tak si v klidu popovídat, společně číst nebo si zahrát deskovku, jsou ideální volbou pikniky. Problém ale je, že v Riegrových sadech, Grébovce nebo Stromovce je v teplých měsících téměř hlava na hlavě. 

Doporučeno
Rostlinná strava může předejít nádorům, veganům se ale častěji lámou kosti, tvrdí vědkyně Eliška Selinger Rostlinná strava může předejít nádorům, veganům se ale častěji lámou kosti, tvrdí vědkyně Eliška Selinger 31. května 2022 v 7:00

Deku si můžeš ale rozložit i třeba cestou na Petřín, když se všichni vláčí na vyhlídku. Pohled na Prahu si užiješ tak jako tak a kromě toho nebudeš muset stát frontu na rozhlednu. A soukromí v centru Prahy jen kousek od jednoho z nejnavštěvovanějších míst, to prostě chceš.

rande, láska, pár
Zdroj: Unsplash/Nathan Dumlao

Pokud se ti ale myšlenka trávení času pod Petřínem nelíbí, vyšlápni si na vyhlídku hradiště Děvín na břehu Vltavy, které najdeš mezi Radlicemi a Hlubočepy. Výšlap na kopec na Zlíchově tě bude bavit, ale pokud stoupání nedáváš, můžeš seběhnout do Prokopského údolí a přírodu kousek od centra města si užít tam. Výlet na Děvín nebo na Petřín tě nebude stát vůbec nic. I tak si ale užiješ originální rande, ať už jen na pár hodin, nebo na celý den.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 4 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse