Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je PR zpráva společnosti Cambridge Business School, s.r.o.
28. srpna 2023 9:00
Čas čtení 1:50
Sponzorovaný obsah

Je vzdělání pro život opravdu tak podstatné?

Je vzdělání pro život opravdu tak podstatné?
Zdroj: Canva
ZAJÍMAVOSTI ŠKOLA A STUDIUM TIPY PRO STUDENTY VZDĚLÁNÍ
Uložit Uložené

Vzdělání je klíčem k osvobození a otevírá cestu k lepší budoucnosti. Poskytuje nám znalosti, dovednosti a perspektivu, které nás formují a umožňují nám dosahovat úspěchu ve všech oblastech života.

Učení začíná již od dětství

Již od dětství řada z nás proti škole často protestovala a do učení nás museli nutit rodiče, protože jsme nevěděli, k čemu nám to bude dobré. A takto to pokračovalo od základní po střední a často až na vysokou školu. Překvapivě mnoho z nás totiž nakonec pokračovalo ve studiu tzv. dokud to šlo. A nebylo to jen kvůli jisté pohodlnosti studentského života, ale také proto, že s věkem jsme si uvědomili, jak důležité vzdělání pro život je. Samozřejmě ne každý měl možnosti a schopnosti pokračovat ve studiu, ale ti z nás, kteří neměli jiné překážky než vlastní lenost, se o to alespoň pokusili.

Vážně je důležité znát toho tolik?

Možná jste slyšeli otázky, k čemu bude potřebovat lékař správně počítat nebo k čemu bude leteckému inženýrovi znalost přírodovědy. Ve světě je však vše propojeno. Něco více, něco méně, ale mít dobrý obecný přehled je obrovskou výhodou. Nemusíte být sice odborníkem na vše, ale přehled vám pomůže rychleji se orientovat i v nevšedních problémech, protože díky němu budete lépe umět vnímat souvislosti. To je pak ta opravdová vzdělanost, která nám pomáhá dosahovat úspěchu nejen ve své profesní, ale i v osobní sféře.

práce, office, kancelář, zaměstnání
Zdroj: iStock

Proč je vzdělání důležité?

Existuje mnoho důvodů a mnohé z nich jsou úzce propojeny. Vysoká úroveň vzdělání nám přináší:

  • Nezávislost – získáme větší předpoklad finanční samostatnosti a umění schopnosti vytvářet si vlastní názor.
  • Široký rozhled a improvizace – máme mnoho znalostí, díky kterým se lépe orientujeme, a tak snadno najdeme vhodné řešení.
  • Motivaci k učení – skutečný vzdělanec si dobře uvědomuje, že nemůže zůstat na místě, protože svět kolem se neustále mění.
  • Uznání okolí – díky svým znalostem získáme respekt nejen svých nejbližších.

Možnosti seberozvoje jsou pestré

V České republice existuje mnoho možností osobního rozvoje. Můžeme studovat na univerzitách, vyšších odborných školách, sebevzdělávat se v různorodých zájmových i profesních kurzech nebo existují i přímo specializované manažerské školy, které nabízejí profesní tituly jako MBA, BBA, DBA, LL.M. a další, které jsou ideální možností pro rozvoj v oblasti celoživotního vzdělání. Nemusíme se omezovat pouze na tradiční studium, ale můžeme se zúčastnit různých krátkodobých programů nebo jednodenních kurzů. Správný výběr nám poskytuje nové informace, čerstvé podněty a ukazuje nám jiný rozměr toho, co jsme si mysleli, že již dobře známe. Jednoduše nás to posouvá dále.

 

Lidé, kteří neustále objevují nové věci a mají touhu se zdokonalovat a růst, často navštěvují další školy a instituce. Například manažerské studium na Cambridge Business School je skvělou možností, jak rozvinout své schopnosti. Studium MBA je vhodné pro cílevědomé lidi, kteří již dosáhli vysokého postavení, ale potřebují nový pohled na své znalosti. Díky svému úspěchu a vzdělání si takoví lidé dobře uvědomují, že bez vlastního rozvoje nenastane v jejich životě pravděpodobně již žádný větší posun, respektive ne tím správným směrem. A správným směrem chce jít určitě každý z nás.

Domů
Sdílet
Diskuse