Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. července 2023 14:59
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

Cillian Murphy jedl kvůli roli Oppenheimera jen jednu mandli denně

Cillian Murphy jedl kvůli roli Oppenheimera jen jednu mandli denně
Zdroj: Universal Pictures/propagačný materiál
FILMY A SERIÁLY CILLIAN MURPHY OPPENHEIMER ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Do kin zamířil nový snímek Oppenheimer, ve kterém si hlavní roli zahrál Cillian Murphy. Kvůli roli musel podstoupit drastickou dietu.

Herec, kterého můžeš znát především ze seriálu Peaky Blinders, se kvůli roli amerického astrofyzika J. Roberta Oppenheimera proměnil k nepoznání. Výrazně zhubl, za což prý vděčí „vyčerpávající“ přípravě, kdy jedl jen jednu mandli denně, píší Mirror a DailyMail

Doporučeno
Oppenheimer je neřízené štěpení bezmoci. Christopher Nolan ti vezme vůli žít, zbývá jen čekat na smrt Oppenheimer je neřízené štěpení bezmoci. Christopher Nolan ti vezme vůli žít, zbývá jen čekat na smrt 20. července 2023 9:30

Sedmačtyřicetiletý herec Cillian Murphy se pro film režiséra Christophera Nolana proměnil ve vyhublého J. Roberta Oppenheimera, který v rámci tajného projektu Manhattan vyvíjí první atomovou bombu. Aby se hollywoodský herec co možná nejvíce podobal nechvalně proslulému astrofyzikovi, musel shodit hned několik kil, a to drastickými způsoby. Jedl prý jen jednu mandli denně. 

V České republice funguje několik organizací věnujících se poruchám příjmu potravy. Pomoc můžeš vyhledat například na Lince bezpečí na čísle 116 111 nebo na lince Centra Anabell na čísle 774 467 293.

„Rád hraji se svým tělem a Oppenheimer měl velmi výrazné tělo a siluetu, kterou jsem chtěl správně vystihnout. Musel jsem docela zhubnout, ale pracovali jsme na tom i pomocí kostýmu. Oppenheimer byl totiž velmi štíhlý, téměř vyhublý a žil jen na martini a cigaretách,“ popsal herec. Kolik přesně herec kvůli roli zhubl, neprozradil. 

Snímek Oppenheimer zamíří do kin v pátek 21. července. Recenzi na něj si můžeš na našem webu přečíst už dnes.

Domů
Sdílet
Diskuse