Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. července 2023 6:00
Čas čtení 3:23
Tereza Šnajdrová

Vyzkoušeli jsme nejlepší koupačku ve východních Čechách. Přinesla nám Rozkoš

Vyzkoušeli jsme nejlepší koupačku ve východních Čechách. Přinesla nám Rozkoš
Zdroj: Refresher/Tereza Šnajdrová
ZAJÍMAVOSTI ČESKO KDE SE KOUPAT KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PŘÍRODNÍ KOUPÁNÍ
Uložit Uložené

Jen hodinku od Prahy se nachází vodní nádrž Rozkoš, která láká na malebné koupačky, a to zcela zdarma. Místo navštívil i Refresher.

V rámci článkové série Kde se koupat jsme ti přinesli nespočet tipů na koupání v okolí Prahy a tentokrát si zajedeme do východních Čech, konkrétně do Královéhradeckého kraje, kde najdeš nejmalebnější přírodní koupaliště. U České Skalice se nachází osmá největší přehrada v Česku, která láká mimo krásy přírody i na sportovní vyžití.

Doporučeno
Drazí muži, na vaše nahá těla ve městě není nikdo zvědavý. Nebuďte burani a laskavě se oblečte (Komentář) Drazí muži, na vaše nahá těla ve městě není nikdo zvědavý. Nebuďte burani a laskavě se oblečte (Komentář) 21. července 2023 13:00

Za hodinku jsi tam

Vodní nádrž Rozkoš se nachází mezi Českou Skalicí a Náchodem a od Černého Mostu u ní budeš po dálnici D11 zhruba za hodinku. Mimochodem, návštěvu nádrže můžeš spojit i s prohlídkou již zmiňované České Skalice, která je rodištěm mnoha českých osobností. Narodili se zde například spisovatelka Božena Němcová, sochař Josef Václav nebo malíř Stanislav Gaber. Ale zpátky ke koupačce.
 
Vodní nádrži Rozkoš se s oblibou přezdívá Východočeské moře. Její vodní plocha je 1001,3 hektaru, a když budeš chillovat na jednom z břehů, na ten protilehlý dost možná ani nedohlédneš. Prostě jako u moře v Itálii.
 


Právě velikost je to, co denně k Rozkoši přiláká tolik lidí. Někteří upřednostňují zarostlá místa s klidem na rybaření, jiní míří k okolí hráze, kde sotva vidíš živáčka, a další si zase užívají pohodovou českou dovču v tamním autokempu, který nabízí ubytování v chatkách či jízdu na čtyřkolkách.

Doporučeno
5 tipů, kam jet v Česku v létě stanovat 5 tipů, kam jet v Česku v létě stanovat 14. července 2023 11:00

My jsme ale navštívili opačnou stranu Rozkoše, kde jen před pár lety vznikl Wakesurf Rozkoš.

Rozkoš
Zdroj: Refresher/Tereza Šnajdrová

Vstup je zdarma, ale hotovost s sebou

Pokud se i ty vydáš do Wakesurfu Rozkoš, doporučujeme ti přijet s předstihem. Je zde pouze jedno malé oficiální parkoviště (parking tě vyjde na kilo na den), a sice většina návštěvnictva parkuje na polní cestě, která se nachází naproti vstupu, ale ani ta není nekonečná. Samotný vstup k vodě je pak zcela zdarma a vzít s sebou můžeš i svého čtyřnohého parťáka.


Po ujití pár metrů se před tebou otevře neuvěřitelný výhled. Voda v nádrži je krásně modrá, čistá a obklopená lesy a loukami. Na své si tak přijdou všichni – jak milovníci opalování, tak i ti, kteří raději posedávají ve stínu. Ačkoli je toto místo velmi dobře přístupné, dalo by se říci až bezbariérové, samotný vstup do vody je o něco horší. Na některých místech se budeš muset proplést kluzkými kameny, jinde jich je však o poznání méně. Po zhruba dvou metrech budeš mít pod nohama už jen jílové blátíčko, které by mělo mít blahodárné účinky na tvoji pokožku.

Doporučeno
„Nejsme žádní úchylové!“ Navštívili jsme nudistickou pláž na jezeře Lhota (Reportáž) „Nejsme žádní úchylové!“ Navštívili jsme nudistickou pláž na jezeře Lhota (Reportáž) 20. července 2023 13:00

Ačkoli je nádrž tak veliká, voda v ní je příjemně teplá, a pokud přijdeš dřív než ostatní, užiješ si i božského klidu.

Rozkoš
Zdroj: Refresher/Tereza Šnajdrová
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse