Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2023 16:10
Čas čtení 1:06
Martin Mičuda

Škoda ukázala, jak budou vypadat modernizované modely Scala a Kamiq

TECH ŠKODA
Uložit Uložené

Přibližně čtyři roky od uvedení na trh modelů Scala a Kamiq poznáváme jejich modernizované podoby.

Ještě předtím, než Škoda na podzim představí své dvě klíčové letošní novinky, zcela nový Superb a Kodiaq, drobná vylepšení dostanou jiné dva modely v portfoliu. Už 1. srpna totiž český výrobce odhalí facelift malých vozů Scala a Kamiq, které dlouhodobě patří na našem trhu k nejprodávanějším vozům. Přibližně čtyři roky od jejich uvedení na trh tak poznáme modernizované podoby, které mají reflektovat aktuální designové směřování značky a současně získat modernější prvky výbavy.

Než dojde k samotnému odhalení, Škoda nám servíruje první oficiální náčrty, které jasně poukazují na změněné detaily. Oba modely projdou změnami především v přední části, kde získají dynamičtěji tvarované linie.

Scala dostane užší čelní světlomety s novou grafikou, lze přitom předpokládat, že do výbavy se začlení i sofistikovanější LED technologie. Změnami projde i maska chladiče s novou výplní a největší odlišností bude přední nárazník, který nabere na sportovnějších tvarech. K úpravě tvarů dojde i vzadu, kde je patrné, že i zadní nárazník bude více členěný, ale jemné retuše evidujeme i u koncových světel.

Škoda, Scala, Kamiq,Škoda, Scala, Kamiq,Škoda, Scala, Kamiq,Škoda, Scala, Kamiq,
Zobrazit galerii
(4)

V obdobném stylu se ponese také modernizovaný crossover. Kamiq totiž získá nárazníky s dynamičtějšími liniemi, přičemž doplněny budou o stříbrné panely ve spodních částech. Právě ty dodají větší optickou mohutnost. Zatímco zadní LED světla projdou jen jemným vylepšením, ta přední se změní zásadněji – Kamiq bude mít nadále dělené světlomety, akorát horní část bude značně užší na výšku a spodní do šířky.

Doporučeno
Škoda odpálila bombu. Nové futuristické superauto pro GT7 vyráží dech, jako první jsme ho vyzkoušeli Škoda odpálila bombu. Nové futuristické superauto pro GT7 vyráží dech, jako první jsme ho vyzkoušeli 25. dubna 2024 12:00

Horní pás denního LED svícení bude nadále napojen přímo na masku, která nabude hranatějšího tvaru a nové struktury ve tvaru písmene U. Pohled do interiéru nám zatím Škoda neumožňuje, tam však lze předpokládat jen kosmetická vylepšení, která souvisí spíše se samotnou výbavou než s designem. Ani z technické stránky se velké změny neočekávají.

Domů
Sdílet
Diskuse