Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Kofola.
1. srpna 2023 16:00
Čas čtení 2:51
Sponzorovaný obsah

Colours of Ostrava: Zrušené koncerty, duhová kauza, 6 svateb a nejlepší show v historii festivalu | Report

Colours of Ostrava: Zrušené koncerty, duhová kauza, 6 svateb a nejlepší show v historii festivalu | Report
Zdroj: Colours of Ostrava/propagační materiál
KULTURA COLOURS OF OSTRAVA FESTIVALY
Uložit Uložené

Přečti si dojmy z návštěvy jednoho z největších hudebních festivalů v Česku.

Ve dnech 19. až 22. července ožil areál Dolní Vítkovice už tradičním festivalem Colours of Ostrava. Dvacátý ročník přinesl organizační novinky, české i světové hvězdy, ale i zklamání ze zrušených vystoupení dvou headlinerů a „potíže s duhou“. Přes komplikace, které se prohnaly českým internetem, však festival překvapil rychlou organizací, nabídkou jídel a bohatým programem. Největší ohlas měly koncerty One Republic a Macklemore.

Na festivalu proběhlo 6 svateb

K nejlépe zvládnutým částem festivalu patřil doprovodný program. Obsahoval workshopy, přednášky i design zónu s festivalovým merchem. Novinkou, která zaujala velký počet návštěvníků, byla Kofokaple lásky, kde se uskutečnilo hned několik svateb. Většina jen naoko, ale také šest opravdových. Herec a městský zastupitel Vladimír Polák (Tři Tygři) oddal šest párů, které si do areálu Dolních Vítkovic přivedly svědky a rodinu, aby oslavili nejdůležitější den ve svých životech. A byly to svatby se vším všudy. Novomanželé dostali hostinu přímo na festivalu, VIP vstupenky na příští rok i speciálně upravené auto na svatební cestu.

Kromě těchto dvou párů si mohli říct své „ano“ alespoň cvičně také další návštěvníci Colours. Ve speciální chill zóně si zamilovaní mohli odpočinout a vyznat si lásku. Proběhly obnovy manželských slibů i žádosti o ruku. A ti, kteří zamilovaní nebyli, si zkusili chytit kytici, aby šli štěstíčku trochu naproti.

více o svatbách na colours
Kofokaple, Kofola, Colours of OstravaKofokaple, Kofola, Colours of OstravaKofokaple, Kofola, Colours of OstravaKofokaple, Kofola, Colours of Ostrava
Zobrazit galerii
(4)

Zrušené koncerty, ale i nejlepší vystoupení v historii Colours

Hlavní roli však samozřejmě hrály koncerty. První den patřil jedné z největších hvězd festivalu, kapele One Republic. Kromě ní si ve středu večer zahrála také kapela Labrassbanda nebo elektropopové trio Garden City Movement.

Ve čtvrtek odpoledne se představil bývalý člen skupiny One Direction Niall Horan a multitalentovaný zpěvák Jacob Coller. Hlavním lákadlem čtvrtečního večera byla zpěvačka Ellie Goulding. Ta se však s omluvou na zdravotní potíže nedostavila. Na hlavní stagi místo ní vystoupil francouzský průkopník electro house Kavinsky, jehož na Liberty stagi nahradili čeští Chinaski.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Colours of Ostrava official 💛 (@colours_cz)

Ani páteční den nebyl pro pořadatele příliš šťastný. Tentokrát totiž koncert zrušil nigerijský zpěvák Burna Boy. Natěšenému davu fanoušků to oznámila ředitelka festivalu Zlata Holušová poté, co marně čekali v dešti na jeho vystoupení. Důvodem měla být porucha na motoru soukromého letadla. Interpretovi se nepodařilo do Ostravy vůbec dostat, a tak Colours přišly o další velkou hvězdu. Na Česká spořitelna stagi nakonec zahrál od půl deváté Gilberto Gil & Family a poté až od tři čtvrtě na jednu v noci Danger.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Colours of Ostrava official 💛 (@colours_cz)

Po sobotních koncertech však návštěvníci na nepříjemnosti téměř zapomněli. Velký úspěch sklidili třeba Monkey Business a největší pozitivní ohlasy přišly na koncert Macklemore. „Byla jsem už nejméně na 12 ročnících Colours a myslím, že Macklemore si naprosto a bez dlouhého přemýšlení zaslouží THE BEST CONCERT OF THE COLORS OF OSTRAVA EVER!“ komentovali vystoupení zpětně lidé na Instagramu Colours of Ostrava. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Colours of Ostrava official 💛 (@colours_cz)

Dojem z dobré organizace pokazila „duhová kauza“

Za dvacetiletou tradici už měli pořadatelé možnost vychytat mouchy v organizaci a je to znát. Návštěvníci si pochvalovali čistotu toalet, promyšlené chill zóny i možnost schovat se pod střechu v případě deště. Letošní ročník byl nově zcela bezhotovostní. Za veškeré produkty a služby se dalo platit pouze kartou, telefonem či hodinkami. Cílem této novinky bylo eliminovat fronty u stánků s jídlem a pitím.

Co už se povedlo méně, byla mediální kauza, kdy Deník N přišel s informací, že na festival nebyl vpuštěn návštěvník s duhovým náramkem na ruce. Členka ostrahy tvrdila, že do areálu nesmí lidé s propagačními materiály. Na argument návštěvníka, že jsou uvnitř lidé s logy značek na oblečení, odpověděla: „Ty nemají žádné ideologie. Jsou nějaké pokyny, já bych vás pustila, ale jenom dělám svoji práci. Kdybyste tady měl hákový kříž, tak vás tam taky nepustím.“ Vedení festivalu se však proti obvinění ostře ohradilo na sociálních sítích. „Je absurdní ze strany redaktora obviňovat a spojovat festival Colours of Ostrava s nejhorším symbolem v dějinách lidstva,“ napsalo na Twitter. Situaci považují za selhání jednotlivce a omlouvají se na za ni.

Colours of Ostrava
Zdroj: Refresher

Palec nahoru za jídlo a pití

Bod navíc festival dostává za výběr jídel a nápojů. Na své si tam přišli příznivci různých světových kuchyní, vegani, vegetariáni i milovníci klasických festivalovek, jako jsou hot dogy a hamburgery. Stejně široký byl i výběr nápojů. Po protančeném koncertě se mohli fanoušci osvěžit limonádami, kofolou nebo třeba vodou z čerstvého kokosu.

Závěrem: Colours of Ostrava i přes komplikace přinesly návštěvníkům unikátní zážitek a přesvědčily, že do lístků na následující ročník se vyplatí investovat.

Kofola, Colours of Ostrava
Zdroj: Refresher
Domů
Sdílet
Diskuse