Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2023 13:52
Čas čtení 0:43
Tereza Patočková

Lizzo popřela obvinění ze sexuálního obtěžování. Žalobu na ni podaly bývalé kolegyně

Lizzo popřela obvinění ze sexuálního obtěžování. Žalobu na ni podaly bývalé kolegyně
Zdroj: GC Images/Gilbert Carrasquillo
HUDBA SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Lizzo se vyjádřila ke kauze, ve které ji její bývalé tanečnice nařkly z toho, že vytváří nepřátelské prostředí.

V kauze, která v posledních dnech vyplula na povrch, ji žalují její tři doprovodné tanečnice, které měla rasově či nábožensky urážet, nutit je dotýkat se nahých osob a na některých se měla také dopouštět bodyshamingu. V příspěvku na Instagramu zpěvačka uvedla, že se jedná o falešná obvinění. 

Doporučeno
Lizzo čelí obvinění ze sexuálního obtěžování a bodyshamingu Lizzo čelí obvinění ze sexuálního obtěžování a bodyshamingu 2. srpna 2023 12:48

„Posledních pár dní bylo strašně těžkých a z velké části zklamáním. Moje pracovní etika, morálka a respekt byly zpochybněny. Moje postava byla kritizována. Obvykle se rozhodnu nereagovat na falešná obvinění, ale tato jsou stejně neuvěřitelná, jak znějí, a příliš pobuřující, než aby se o nich nemluvilo. Tyto senzacechtivé příběhy pocházejí od bývalých zaměstnankyň, které již veřejně přiznaly, že jim bylo řečeno, že jejich chování na turné bylo nevhodné a neprofesionální,“ uvedla zpěvačka. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lizzo (@lizzobeeating)

V příspěvku, ve kterém obvinění popřela, zároveň poděkovala všem, kteří jí vyjádřili podporu. K obviněním, která se týkala její kapitánky Shirlene Quigley, se nijak nevyjádřila. Shirlene Quigley byla obviněna mimo jiné také z náboženského nátlaku na konvertování k víře. V den, kdy se obvinění objevila, Quigley sdílela na Instagramu příběh, ve kterém říká, že Bůh je skvělý. 

Domů
Sdílet
Diskuse