Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2023 17:00
Čas čtení 5:39
Jana Chovancová

Tohle jsou podle hodnocení turistů nejhorší pláže v Evropě: cigarety a smetí zahrabané v písku i podprůměrné služby

Tohle jsou podle hodnocení turistů nejhorší pláže v Evropě: cigarety a smetí zahrabané v písku i podprůměrné služby
Zdroj: Unsplash/Etienne Girardet/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Jsou místa, odkud si přivezeš krásné zážitky, a jsou místa, odkud si přivezeš akorát tak trauma. Pokud se chceš takovým místům vyhnout, přečti si, které pláže v Evropě raději nenavštěvovat.

Plavání s odpadky namísto rybiček, miliony lidí a extrémně vysoké ceny za podprůměrné drinky. I takové pláže v Evropě bohužel existují. Se špatnými zkušenostmi se lidé setkávají často a někteří se o své zážitky se světem rádi dělí skrze internetové recenze. My jsme prolustrovali známou webovou stránku TripAdvisor, abychom zjistili, od kterých pláží populárních evropských destinací se toto léto raději držet dál.

Žebříček sedmi nejhorších pláží v Evropě jsme sestavili na základě recenzí právě těch lidí, kteří dané pláže přímo navštívili. Vybrali jsme ty, jež byly podle recenzentů zbytečně předražené, špinavé, nebezpečné nebo prostě jen nudné. Pláže nejsou seřazeny od nejlepší po nejhorší, pořadí je zcela náhodné.

Pokud sleduješ náš web, určitě ti neuniklo, že na něj pravidelně přispíváme články o cestování. Najdeš na něm tipy na levné letenky, užitečné cestovní hacky či zajímavosti z různých koutů světa. Kromě toho na tebe čekají i rozhovory s inspirativními lidmi. Pokud si je nechceš nechat ujít, podpoř náš redakční tým a staň se členem klubu Refresher+.

Qawra, Malta

  • nebezpečný terén, kameny, nevhodná pláž pro děti

Na první pohled jde o příjemné místo, které je ideální pro introverty, jelikož na něj zdánlivě nechodí příliš mnoho lidí. Důvodem, proč tam ovšem mnozí nechodí, je zejména jeho nebezpečný terén. Celou pláž tvoří kameny, ze kterých se jde přímo do vody. Turisté popisují pláž jako nebezpečnou, a to zejména pro děti.

pláž, kamen, more
Zdroj: TripAdvisor

„Není tam žádný písek. Z kamenů se jde rovnou do moře. V žádném případě by toto místo nemělo být nazývané pláží. Tomuto spotu se tedy raději úplně vyhněte,“ napsal na TripAdvisor uživatel Cazui E.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

V ne o moc lepším světle pláž vykreslil také uživatel petermc2016: „Není to pláž, jen skalnatý výběžek do moře. Věřte, či ne, na ostrově je jen jedna dobrá pláž cestou na Gozo. Qawra samotná je nebezpečná zejména pro děti. Těm tam mohou uklouznout nohy a hrozí zaklínění. Neberte je tam!!!“

 

Playa de San Agustín, Gran Canaria, Španělsko

  • špinavý písek, nuda, silný příliv a odliv

O Kanárských ostrovech lidé většinou básní jako o nejlepší dovolené v životě. I na tomto kouzelném místě se však najdou pláže, kam se zřejmě nevyplatí jet. Jednou z nich je Playa de San Agustín, kterou turisté nedoporučují kvůli nepříjemně silným přílivům a odlivům. To však není jediné, co zde turisty trápí...

plaz, more
Zdroj: TripAdvisor

„Nejnudnější místo, na jakém jsem kdy byl, a to jsem vyrůstal na vesnici. Kromě pláže tady není absolutně nic, co by se dalo vidět nebo dělat,“ napsal uživatel Cookingtrish. Dalšího turistu pro změnu potrápil tmavý špinavý písek.

„Pláž je malá, úzká, s tmavým pískem. Zřejmě má zkrášlující a léčivé vlastnosti, ale na opalování ji určitě nedoporučuji. Kvůli silným přílivům a odlivům tady často platí zákaz koupání,“ napsala na TripAdvisoru 60monikas.

 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse