Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2023 10:49
Čas čtení 0:53
Martin Adam Pavlík TASR

The Killers na koncertě v Gruzii vypískali. Kapela si uřízla ostudu jak Brno

The Killers na koncertě v Gruzii vypískali. Kapela si uřízla ostudu jak Brno
HUDBA GRUZIE THE KILLERS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Americké kapele The Killers se podařilo na koncertě v Gruzii naštvat hodně lidí.

Jak uvádí BBC, frontman Brandon Flowers totiž pozval během vystoupení na pódium ruského fanouška, aby si zahrál na bicí. Následně publiku vzkázal, aby se k ruskému fanouškovi chovalo jako ke svému „bratrovi“.

Když začali rozzlobení lidé v davu křičet, bučet, či dokonce odcházet z arény, zpěvák znervózněl a začal se ptát, proč ho neberou jako bratra, a argumentoval tím, že chce prostřednictvím kapely jen spojovat všechny lidi bez rozdílů.



U gruzínského publika však nepochodil. Země má totiž příliš dlouhou historii konfliktů s Ruskem, které Gruzii napadlo v roce 2008 a podpořilo separatisty v Jižní Osetii a Abcházii.

Asi pětina gruzínského území je od té doby pod správou Ruskem podporovaných separatistů. Od loňské invaze Ruska na Ukrajinu zároveň Gruzie přijala tisíce Rusů prchajících před mobilizací.


Kapela po koncertě vydala prohlášení: „Dobří lidé z Gruzie, nikdy jsme neměli v úmyslu někoho urazit! (...) Uvědomujeme si, že komentář, který měl naznačit, že všichni diváci a fanoušci Killers jsou ‚bratři a sestry‘, mohl být nesprávně vysvětlen. Nechtěli jsme nikoho rozzlobit a omlouváme se. Stojíme u vás a doufáme, že se brzy vrátíme.“

Doporučeno
Vražda jako inspirace. The Killers napsali své písně na základě brutálního zločinu Vražda jako inspirace. The Killers napsali své písně na základě brutálního zločinu 21. června 2022 8:30

Organizátoři koncertu v Černomořské aréně se také omluvili: „Chápeme emoce našich hostů. Řízení umělce na pódiu není postojem Černomořské arény.“ Rocková kapela LOUDspeakers, předskokan The Killers, po incidentu oznámila, že je zklamaná. Na sociálních sítích uvedla: „Rusko je nepřítel a okupant!“

 

 

Domů
Sdílet
Diskuse