Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2022 8:30
Čas čtení 5:24
Radim Šlechta

Vražda jako inspirace. The Killers napsali své písně na základě brutálního zločinu

Vražda jako inspirace. The Killers napsali své písně na základě brutálního zločinu
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/ThorntonDrury/volně k užití
HUDBA INDIE ROCK THE KILLERS
Uložit Uložené

Znepokojivá inspirace kapely The Killers se odráží ve třech písních známých jako Murder Trilogy – Jenny Was a Friend Of Mine, Leave The Bourbon On The Shelf a Midnight Show.

„Hups, myslím, že jsem ji zabil,“ pronesl v jednom z archivních videí vrah Robert Chambers, pro svůj příjemný zevnějšek a vybrané chování známý pod přezdívkou Preppy Killer. Ve zmíněném videu Robert předváděl scénku s panenkou Barbie, které nedopatřením utrhl hlavu. Určitou dobu po tomto vtípku na jedné z domácích party se ale legrace proměnila v realitu. V takovou, která se později stala inspirací populární rockové kapely The Killers. 

 
Kapela z Las Vegas patří dodnes k nejúspěšnějším hudebním uskupením na světě. Do největšího povědomí se čtveřice dostala již díky svému debutovému albu Hot Fuzz z roku 2004. Kombinace jejich úderných basových a kytarových riffů, podmanivých syntetizátorových ploch a hlasu Brandona Flowerse brzy ovládla klubovou scénu.

 
The Killers prostě dokázali a stále dokáží člověka roztančit. Hned na prvním albu ale ukázali, že se za jejich pulzující rytmikou plnící parket skrývá řada znepokojivých příběhů. Své doposud nejúspěšnější album Hot Fuzz otevřeli právě příběhem Roberta Chamberse a Jennifer Levin, který se prolíná do dvou písní alba a jedné písně následující desky. Trojice tracků se mezi fanoušky stala známá jako The Murder Trilogy.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 116829 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse