Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2023 15:00
Čas čtení 3:39
Tereza Patočková

Spala jsem několik týdnů v autě: Tohle jsou moje tipy na výlet i poslední letní dovolenou

Spala jsem několik týdnů v autě: Tohle jsou moje tipy na výlet i poslední letní dovolenou
Zdroj: Tereza Patočková
ZAJÍMAVOSTI AUTOMOBILY CESTOVÁNÍ KAM NA VÝLET PRVNÍ AUTO
Uložit Uložené

Chtěl*a bys vyrazit na dobrodružný výlet, ale nevíš, co všechno bude spaní v autě obnášet a jak se připravit? Přinášíme tipy, jak na to!

Léto už se blíží ke konci a na stanování už může být pro někoho chladno. Na spaní v autě bude ale ještě do poloviny září ideální počasí. Zároveň je ideální alternativou ke spaní v hotelu na dovolených, a pro mnoho lidí je tahle možnost dokonce lepší a dobrodružnější. Počítám se mezi ně i já. V autech jsem na dovolených a výletech prospala už opravdu mnoho nocí i týdnů a tohle jsou moje postřehy. 

spani v aute
Zdroj: Tereza Patočková


Jako první potřebuješ samozřejmě auto. Ze zkušeností se dá vyspat v podstatě v jakémkoliv voze, čím větší však bude, tím pohodlnější budeš spaní mít. Zásadní je, aby se daly zadní sedačky sklopit úplně na plocho a vytvořily tak společně s kufrem rovný povrch. Pokud povrch úplně rovný není, můžeš si zkusit dát pod zadní kola cihly a najet na ně. Tím si prostor vyrovnáš. 


Před cestou si změř auto ve stavu, kdy máš sklopené všechny sedačky. V nejužším bodě by nemělo mít méně než jeden metr. Ideálních je však 120 centimetrů a více – abyste se vyspali ve dvou pohodlně. Pokud je nemá, i to se dá dořešit zvolením vhodné matrace. 


Matrace do auta

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse