Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. září 2023 10:44
Čas čtení 0:49
Anna Koucká

Herec Godla ze seriálu Most! spadl do několika exekucí, teď dluží přes 1,5 milionu korun

Herec Godla ze seriálu Most! spadl do několika exekucí, teď dluží přes 1,5 milionu korun
Zdroj: Cinemart
FILMY A SERIÁLY FINANCE MOST
Uložit Uložené

Herec Zdeněk Godla, známý především ze seriálu Most!, má na krku pořádný problém. I přesto, že se poslední roky snažil platit insolvenci, nyní o institut oddlužení přišel a soud mu opět nařídil zaplatit stávajících 19 exekucí ve výši přes 1,5 milionu.

Se zjištěním přišel server Extra.cz, který informace získal z insolvenčního rejstříku. Podle něj Vrchní soud v Praze Godlovi a jeho ženě insolvenci zrušil. Důvodů, proč k tomu došlo, je hned několik, ale jedním z nich je například to, že Godla a jeho manželka nereagovali na soudní výzvu. 

Doporučeno
Zdeněk Godla v nacistické uniformě jako romský Švejk. Černá komedie Invalida je příjemné překvapení Zdeněk Godla v nacistické uniformě jako romský Švejk. Černá komedie Invalida je příjemné překvapení 20. dubna 2023 9:00

V té soud zjišťoval, zda jsou Godlovi schopni jednorázově zaplatit dluh na oddlužení z roku 2021 ve výši 420 700 korun nebo jestli budou schopni platit minimálně 38 200 Kč měsíčně, aby zvládli uhradit aspoň základní závazky, k čemuž se dřív zavázali.


Podle soudu ale herec kromě nekomunikace a neplacení dlužných částek ještě navíc zatajoval před věřiteli své příjmy. 


„Dlužníci dlouhodobě neplní své povinnosti podle schváleného způsobu oddlužení, když od roku 2021 neposkytují na schválený splátkový kalendář dostačující (prakticky žádné) plnění, když nepředkládali k 15. březnu a k 15. říjnu přehledy svých příjmů a když jim navíc vznikly nové splatné dluhy, což vedlo správně soud I. stupně ke zrušení schváleného oddlužení a k zastavení řízení, neboť je majetek dlužníků pro uspokojení věřitelů zcela nedostačující,“ uvádí se v usnesení.


Herec se může stále ještě odvolat k Nejvyššímu soudu, ale jeho šance na výhru jsou v tomto případě mizivé. S velkou pravděpodobností tak bude muset se ženou zaplatit 19 doposud pozdržovaných exekucí.

Domů
Sdílet
Diskuse