Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2023 v 13:20
Čas čtení 0:30
Radim Šlechta

Česko ovládlo evropský žebříček nejlepších polévek. Který tuzemský klenot zaútočil na přední příčky?

Česko ovládlo evropský žebříček nejlepších polévek. Který tuzemský klenot zaútočil na přední příčky?
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Radek Schenk/volně k užití
GASTRO ČESKO GASTRONOMIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

České polévky obsadily hned několik pozic v žebříčku těch nejlepších v Evropě. Která je tvoje nejoblíbenější?

Že je polévka grunt, už nám říkávaly babičky a žebříček na serveru TasteAtlas to jenom potvrzuje. České vývary, krémy a další totiž získaly velmi významné zastoupení ve stovce nejlepších evropských polévek.

Doporučeno
Těstoviny z Číny, turecký štrúdl a římské ponožky v sandálech. Podívej se, jak kulturní fúze ovlivnila náš jídelníček Těstoviny z Číny, turecký štrúdl a římské ponožky v sandálech. Podívej se, jak kulturní fúze ovlivnila náš jídelníček 6. září 2023 v 11:00

Nejlépe dopadl tuzemský všelék česnečka. Mezi všemi fancy polévkami to dotáhla na čtvrté místo. Na stupně vítězů se nám ale i přes silné zastoupení dostat nepodařilo. Na třetím místě totiž skončilo Maďarsko se svým kuřecím vývarem húsleves, stříbrnou pozici obsadilo Finsko s lohikeitto, krémovou polévkou z lososa, a na prvním místě je Polsko se svým žurkem. Všechny české polévky, které se do žebříčku dostaly, najdeš v galerii níže. Nezapomeň nám dát vědět, která je tvoje nejoblíbenější.

Cibulačka.Jihočeská kulajda nadchne milovníky kopru. Mezi komunitou serveru Taste Atlas se umístila na 76. místě.Bramboračka.Houbová polévka je 61. nejlepší polévkou Evropy. Sezona je v plném proudu, tak si běž nasbírat na vlastní porci.
Zobrazit galerii
(8)

TasteAtlas sestavuje žebříčky na základě hodnocení uživatelské obce, přičemž rozpoznává skutečné uživatele a ignoruje hodnocení botů a lokálních patriotů.

Domů
Sdílet
Diskuse