Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2023 8:30
Čas čtení 0:18
Lucie Kotvalová

KVÍZ: Poznáš postavu ze seriálu Přátelé podle hlášky? Otestuj své fanouškovské znalosti

KVÍZ: Poznáš postavu ze seriálu Přátelé podle hlášky? Otestuj své fanouškovské znalosti
Zdroj: National Broadcasting Company (NBC)
FILMY A SERIÁLY KVÍZ NEJLEPŠÍ SERIÁLY
Uložit Uložené

Co odpovídáš, když se tě někdo zeptá na oblíbené seriály? Patří do tvého výčtu i Přátelé? Tak si udělej kvíz a poznej, zda jsi skutečný*á srdcař*ka.

Když je nám smutno, koukáme na Přátele. Když je nám hezky, koukáme na Přátele. Tento kultovní seriál, který spatřil světlo světa v roce 1994, mnohé z nás doprovází již dlouhá léta – a proto si zaslouží další kvíz.

Jak dobře znáš hlavní postavy a jejich názory na svět, přátelství či vztahy? Otestuj své znalosti v dnešním kvízu. A pokud si pak budeš chtít ověřit, zda si pamatuješ fakta jako kolik stran měl dopis, který napsala Rachel Rossovi, klikni sem.

Kvíz
Kvíz: Poznáš postavu z Přátel podle hlášky?
110
„Měli jsme pauzu!“ Kdo se obhajoval touto nechvalně proslulou větou?
Monika
Ross
Chandler
Phoebe
Vysvětlení
Ross. V díle 04×01 se Ross s Rachel rozhodnou dát druhou šanci svému vztahu. Pár se rozešel i z toho důvodu, že se Ross vyspal s jinou ženou. Ross se ovšem skrze všechny série (poprvé věta zazní v tomto díle) obhajuje právě tímto argumentem – s onou ženou se vyspal až poté, co si s Rachel řekli, že si dají pauzu. O opodstatněnosti jeho postoje mezi lidmi dodnes nepanuje shoda.
210
„Ach. Můj. Bože!“ Pokud tuhle větu nečteš intonací postavy, které patří, jsi vůbec opravdový*á fanoušek*fanynka Přátel?
Joey
Rachel
Janice
Carol
Vysvětlení
Větu „Ach můj Bože“ v Přátelích opakovaně zmiňují téměř všichni, nejčastěji údajně Rachel. Původně ovšem patří jen jedné z nich – Janice.
310
„Neumím dávat rady. Co takhle sarkastickou poznámku?“ Tohle je jednoduché. Pro koho je typický nemístný a sarkastický humor?
Chandler
Phoebe
Susan
Ross
Vysvětlení
Chandler. Ne vždy poradí, ale povětšinou pobaví.
410
„Co v tom je? Puding, dobrej. Džem, dobrej. Maso, dobrý.“ Vzpomeneš si, komu věta patří?
Uršula
Ross
Monika
Joey
Vysvětlení
V díle Hříchy Rossova mládí (06×09) Rachel připravuje moučník: tradiční anglický trifle. Nevšimne si ovšem, že se jí v knize receptů přilepily strany k sobě a do moučníku tak přimíchá i maso. Pokažený dezert chutná jen jedné postavě: Joeymu.
510
„Chtělo to plán, jak zapomenout na chlapa. A co je opak chlapa? Džem!“ Kdo to řekl?
Ross
Rachel
Gunther
Monika
Vysvětlení
V díle „Monika zavařuje“ (03×03) se Monika snaží přenést přes rozchod se svou první velkou láskou – Richardem. Džem volí jako cestu vykoupení.
610
„Žádná děloha, žádný názor.“ Kdo touto chytlavou frází umlčí muže, který umenšuje ženské potíže?
Phoebe
Carol
Rachel
Monika
Vysvětlení
Rachel už má dost komentářů od mužů, kteří opakovaně umenšují její bolesti a prožívání Braxton-Hicksových kontrakcí. Rosse tak zpraží právě touto větou.
710
„Jak se vede?“ Opět – pokud tuhle hlášku neříkáš intonací postavy, která jí proslula, zvaž, jestli se můžeš označovat za skutečného*skutečnou fanouška*fanynku Přátel.
Joey
Chandler
Rachel
Monika
Vysvětlení
Nejslavnější balicí věta ultimátního milovníka – žen i pizzy – Joeyho Tribbianiho. Pokud jsi odpověď neměl*a správně: neboj. Přichází podzim, budeš mít spoustu času své vědomostní nedostatky dohnat.
810
„Vítej v reálným světě. Je na prd. Budeš ho milovat.“
Ross
Monika
Rachel
Chandler
Vysvětlení
Monika touto větou povzbuzuje – ne zcela úspěšně, nutno říci – svou kamarádku Rachel. Ta se totiž rozhodla zničit kreditní karty svého bohatého otce, což pro ni znamenalo, že se bude muset naučit spolehnout pouze sama na sebe – nakonec úspěšně, nutno říci.
910
Kdo na otázku „Pomůžeš?“ odpověděl: „Ráda bych, ale nechce se mi.“
Janice
Rachel
Monika
Phoebe
Vysvětlení
Nejupřímnější z postav – Phoebe Buffay.
1010
„Víš, většina známostí nevydrží, ale tohle je na věky,“ říká jedna z postav a vehementně ukazuje na sebe a svého kamaráda. Kdo v ten moment upozorňoval na důležitost přátelství?
Ross
Rachel
Joey
Phoebe
Vysvětlení
V díle 07×11 Joey zrušil plán, který měl domluvený s Phoebe. Proč? Vyskytla se možnost jít na rande. Phoebe, oprávněně rozrušena, Joeymu následně dává přednášku o tom, proč kvůli romantickým vztahům neupozaďovat své přátele.
Vyhodnotit kvíz
Domů
Sdílet
Diskuse