Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. října 2023 9:50
Čas čtení 0:48
Ondřej Jarůšek

Zemřel nejstarší pes na světě, dožil se 31 let. Rodina ho však málem nechala zemřít hned po narození

ZAJÍMAVOSTI ÚMRTÍ ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Ve věku úctyhodných 31 let a 165 dní zemřel nejstarší pes světa. Bobi dožil v domově se svou rodinou v Portugalsku.

Pejsek Bobi měl na kontě hned dva rekordy. Kromě toho, že byl nejstarším žijícím psem, se v únoru tohoto roku stal také vůbec nestarším psem, jaký kdy žil. Bobi zemřel v sobotu. O jeho smrti v pondělí informovala veterinářka Karen Becker, která se s Bobim několikrát setkala.

Až do svých posledních chvil byl Bobi obklopen milující rodinou. „I když se dožil vyššího věku než jakýkoliv jiný pes v dějinách, jeho 11 478 dní na tomto světě nikdy nebude dost pro ty, kteří ho milovali,“ uvedla Becker.

nejstarší pes
Zdroj: Guinnessova kniha rekordů/volně k užití

Pes portugalského plemene Rafeiro do Alentejo žil celý život s rodinou Costových v portugalské vesnici Conqueiros. Pes se narodil se třemi sourozenci, protože však rodina měla hodně zvířat, štěňata se rozhodla usmrtit. 

„V té době bylo bohužel normální, že staří lidé zakopali zvířata do díry, aby nepřežila,“ uvedl Leonel Costa, kterému v době narození Bobiho bylo teprve osm let. Bobi přežil jen díky tomu, že jej Leonel se svými bratry před rodiči skryl. Nakonec jej ale rodiče přijali a stal se plnohodnotným členem rodiny.

Doporučeno
Oleg je pohřební průvodce. „My Češi jsme smrt vytěsnili. Vím i o lidech, kteří v noci kamaráda vysypali do Vltavy“ Oleg je pohřební průvodce. „My Češi jsme smrt vytěsnili. Vím i o lidech, kteří v noci kamaráda vysypali do Vltavy“ 5. dubna 2024 9:00

Před smrtí už na tom Bobi nebyl zdravotně dobře. Měl problém se zrakem i s chůzí. Stanice BBC dodává, že zatím není známo, kdo bude po Bobim jmenován novým nejstarším žijícím psem.

Domů
Sdílet
Diskuse