Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2023 6:39
Čas čtení 1:27
Radim Šlechta

Turisté prozradili, za jakým alkoholem jezdí do Česka. Tuzemák jim chutná víc než Budvar, první místo tě ale překvapí

Turisté prozradili, za jakým alkoholem jezdí do Česka. Tuzemák jim chutná víc než Budvar, první místo tě ale překvapí
Zdroj: Unsplash/BENCE BOROS/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Turisté a turistky, kteří zavítají do Česka, vybrali naše nejlepší nápoje. Které pivo jim chutná nejvíc a jak dopadl rum?

Server TasteAtlas zveřejnil seznam nejoblíbenějších českých nápojů. A tak trochu ukazuje, že na Kofolu sem lidé rozhodně nejezdí. Desítku nejoblíbenějších českých nápojů totiž obsadily hlavně různé druhy piva, moravského vína i tvrdý alkohol.

Hodnocení serveru se zakládá na hodnocení jeho uživatelek a uživatelů. Administrační tým TasteAtlas přitom dává pozor na hodnocení botů a „lokálních patriotů“. Tedy těch, kteří se nekriticky snaží propagovat národní potraviny, aby vzbudili hrdost a zvědavost ostatních uživatelů a uživatelek.
Doporučeno
Měsíc jsem pracoval jen šest hodin denně. Bylo to moje nejproduktivnější období? Měsíc jsem pracoval jen šest hodin denně. Bylo to moje nejproduktivnější období? 2. listopadu 2023 6:00

10. místo

Na 10. příčce se umístilo pivo z pivovaru Černá Hora. Ten dle vlastních slov používá tradiční postupy a ty nejkvalitnější suroviny. Důležité je pro něj také dbát na rozmanitost.

10. místo: Černá Hora.
10. místo: Černá Hora. Zdroj: Černá hora/propagační materiál

9. místo

Předposlední v žebříčku skončilo rovněž pivo, tentokrát ze Znojemského městského pivovaru. „Při výrobě se používají pouze tři suroviny – ječný slad, voda a chmel. Vodu zajišťuje městský vodovod, chmel je odrůd Žatecký poloraný červeňák a Magnum Hallertau,“ píše o pivu server.

Znojemské pivo.
Znojemské pivo. Zdroj: Znojemský pivovar/propagační materiál

8. místo

Českobudějovické pivo má ve světě skvělou pověst a je jen málo lidí, kteří by si v zahraničí nepochutnali na slavném Budvaru. „Díky použití žateckého chmele má pivo jedinečnou a příjemnou chuť, což z něj činí v tuzemsku velmi oblíbený alkoholický nápoj,“ popisuje pivo TasteAtlas.

8. místo: Českobudějovické pivo.
8. místo: Českobudějovické pivo. Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Rude/volně k užití

 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse