Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2023 18:03
Čas čtení 0:47
Ondřej Mrázek

VIDEO: Nový Šógun láká na nejepičtější seriál začátku příštího roku. Tvůrci se chlubí autentickým obsazením

VIDEO: Nový Šógun láká na nejepičtější seriál začátku příštího roku. Tvůrci se chlubí autentickým obsazením
Zdroj: Disney+/Hulu
FILMY A SERIÁLY JAPONSKO NEJLEPŠÍ SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY PROGRAM DISNEY+
Uložit Uložené

Slavný román Jamese Clavella se představuje v první velkolepé ukázce. Podobný nářez tady už dlouho chyběl.

Zvědavost na nové zpracování slavného románu spisovatele Jamese Clavella Šógun byla maximální už od prvního oznámení, po zhlédnutí prvního traileru ale snad ještě stoupla. Nevěříš? Tak se mrkni, jaký parádní materiál si pro nás tvůrci přichystali.

Pokud neznáš knižní předlohu a původní minisérie Šogun z roku 1980 tě taky nezasáhla, pak tu máme krátké shrnutí zápletky. Příběh desetidílné série se odehrává v Japonsku na počátku 17. století, těsně předtím, než vypukla občanská válka, která poznamenala celou zemi na dalších sto let.

Doporučeno
VIDEO: Vstávej, dropnul nový trailer k Napoleonovi. Bude to Velká filmová revoluce?  VIDEO: Vstávej, dropnul nový trailer k Napoleonovi. Bude to Velká filmová revoluce? 18. října 2023 17:18

Hlavními postavami jsou hrabě Joši Toranaga (Hirojuki Sanada) a ztroskotaný britský kormidelník John Blackthorne (Cosmo Jarvis), kteří se musí spojit, aby porazili nepřátelské síly a ustáli nebezpečnou situaci v rámci nejisté politické doby.

Anketa:
Láká tě nový Šógun?
Jo, vypadá to skvěle.
Spíš ne, počkám na recenze.
Jo, vypadá to skvěle.
87 %
Spíš ne, počkám na recenze.
13 %

Očekávaný seriál dorazí na streamovací službu Disney+ v únoru 2024. Tvůrci se chlubí nevídaným japonským obsazením, zahráli si v něm například Tadanobu Asano jako Kašigi Jabušige, nechvalně známý podrazák a Toranagův blízký spojenec; Hiroto Kanai jako Kašigi Omi, mladý vůdce rybářské vesnice, kde je nalezena Blackthornova loď; Takehiro Hira jako Išido Kazunari, mocný byrokrat, který je zároveň Toranagův hlavní rival; Moeka Hoši jako Usami Fudži, vdova, která musí uprostřed bojů najít svůj nový úděl; nebo Tokuma Nišioka jako Toda Hiromatsu, Toranagův věrný generál a nejlepší přítel.

Domů
Sdílet
Diskuse