Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. listopadu 2023 15:19
Čas čtení 0:57
Adéla Ježková

VIDEO: Nejosamělejší ovce se dočkala záchrany ze skotského útesu. Neuvěříš, jak dlouho tam byla

VIDEO: Nejosamělejší ovce se dočkala záchrany ze skotského útesu. Neuvěříš, jak dlouho tam byla
Zdroj: PxHere/volně k užití
NEWS OCHRANA ZVÍŘAT VELKÁ BRITÁNIE ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Ovečka, která si vysloužila označení „nejosamělejší v Británii“, byla konečně zachráněna.

Ovce, která nyní dostala jméno Fiona, byla zachráněna v sobotu po dlouhých dvou letech. O šťastném konci informuje stanice BBC

Na titulní strany britského tisku se Fiona dostala poté, co ji kajakář vyfotografoval dva roky po předchozím pozorování stále uvězněnou na úpatí strmého útesu v Cromarty Firth. Internetová petice za záchranu „nejosamělejší ovce Británie“ posléze získala tisíce podpisů, a vyvolala dokonce pokojnou a nenásilnou demonstraci. Záchrana ovce ale byla podle jejího původního majitele až příliš riskantní, takže se do práce pustili ochránci zvířat a farmáři.

Fiona byla „totálně v pohodě“

„Včera v noci jsme ji pod rouškou tmy přivezli. Zvládla to naprosto skvěle. Jedla, pila. Nemohli jsme být spokojenější s tím, jak se zabydlela,“ popsal farmář Ben Best z farmy Dalscone. Celá zkušenost podle něj byla „trochu neskutečná“, ale Fiona byla „totálně v pohodě“.

„Nejosamělejší ovce na světě už není osamělá,“ dodal farmář. Jelikož měla Fiona po tak dlouhou dobu neomezený přísun trávy, v době záchrany vážila 92 kilogramů bez vlny – a samotná vlna vážila celých devět kilogramů.

Jak ovšem dodává server People, ne všichni jsou spokojení se způsobem provedení záchrany. Skupina na ochranu práv zvířat Animal Rising vyjádřila své zklamání z toho, že Fiona skončila na farmě místo na místě, kde by mohla „prožít zbytek svého života v klidu a bezpečí“. Skupina na sociálních sítích dodala, že plánovala vlastní záchranu Fiony poté, co si k ovci během několika dní vybudovala důvěru, ale farmáři svou záchranu dokončili jako první.

Domů
Sdílet
Diskuse