Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. listopadu 2023 16:27
Čas čtení 1:26
Tereza Šnajdrová

„Špinavý a starý most s pomalu tekoucí řekou.“ Jak turisté a turistky vtipně hodnotí slavnou českou památku?

„Špinavý a starý most s pomalu tekoucí řekou.“ Jak turisté a turistky vtipně hodnotí slavnou českou památku?
Zdroj: Pxhere/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ČESKO PRAHA
Uložit Uložené

Zabrousili jsme na Tripadvisor a vybrali z něj ty nejlepší komentáře, ve kterých turisté a turistky hodnotí přední českou památku – Karlův most.

Praha je krásná, malebná a plná těch nejhezčích památek. Jenže jak se zdá, ne všichni zahraniční turisti a turistky si myslí to samé. Jak se návštěvnictvu Prahy líbí třeba takový Karlův most? Z Tripadvisoru jsme pro tebe vybrali ta nejzábavnější hodnocení od cestujících z celého světa. „Je to prostě most. Špinavý a starý most,“ myslí si někteří z nich.

Doporučeno
„České jídlo? Fuj, raději McDonald’s.“ Ptali jsme se turistů a turistek, co jim v Česku nejvíce (ne)chutná „České jídlo? Fuj, raději McDonald’s.“ Ptali jsme se turistů a turistek, co jim v Česku nejvíce (ne)chutná 21. listopadu 2023 6:00

Většina turistů a turistek se shoduje na jednom – Karlův most je sice krásný, ale až klaustrofobicky přelidněný. To je bohužel pochopitelné. Nejstarší stojící most přes řeku Vltavu je prostě velkým lákadlem a návštěvnictvo Prahy by ho rozhodně mělo zařadit do svého itineráře. To je jako jet do Paříže a nejít se podívat na Eiffelovku. 

„Žena se přímo na mostě vykadila“

Nás ale baví i další komentáře. „Lidé tady berou drogy, pijí alkohol a je tu spousta pouličních zlodějů. Ale kámo... viděli jsme ženu, která se přímo na mostě vykadila a pak prostě odešla,“ hodnotil návštěvu Karlova mostu Darren. Inu, i to se může stát.

Když ti procházku po Karlově mostě neznepříjemní vyprazdňující se žena, odradit by tě mohli komáři. „Karlův most byl plný komárů. (...) Navštívili jsme město v srpnu, kdy bylo docela horko, a řeka, která městem protéká, možná nebyla dostatečně rychle tekoucí,“ postěžoval si na komáry a pomalou Vltavu John z Francie. 

Je to jen most. Špinavý a starý most

Bartlomiej z Londýna nechápe, proč je Karlův most tak opěvován. „Nevím, proč je to v Praze nutnost. Ano, je to most. Ano, je velmi starý. Ano, dostanete se po něm z jedné strany řeky na druhou. Je krásný? Ani ne. Je romantický? Vůbec ne. Je špinavý a přelidněný. Po celém světě jsou stovky starých mostů,“ napsal.

Podle Petriho z Finska Karlův most patří mezi pražské must-haves. Tedy pouze v případě, že miluješ týrání zvířat a přeplněná místa. „Toto místo musíte vidět, pokud máte rádi týrání zvířat, příšerné umělce, podvody a procházky po přeplněných místech,“ zhodnotil naši populární památku. 

Na špínu na Karlově mostě si stěžují i další turisté a turistky. Sull z Austrálie by nechal všechny sochy vyčistit. „Velmi špinavé sochy. Jedna byla vyčištěna, tak proč ne ostatní?“ ptá se. Co nám k tomu řekneš, vedení Prahy?

Další hodnocení si můžeš přečíst zde

Domů
Sdílet
Diskuse