Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2023 6:00
Čas čtení 4:44
Tereza Šnajdrová

„České jídlo? Fuj, raději McDonald’s.“ Ptali jsme se turistů a turistek, co jim v Česku nejvíce (ne)chutná

„České jídlo? Fuj, raději McDonald’s.“ Ptali jsme se turistů a turistek, co jim v Česku nejvíce (ne)chutná
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová
GASTRO ČESKO
Uložit Uložené

Vyrazili jsme do centra Prahy, kde jsme se turistů a turistek ptali, co si myslí o české kuchyni. Jejich názor tě možná překvapí.

Co si o českém jídle myslí turisté a turistky? A jak jim chutná české pivo? Na to jsme se vyrazili zeptat do pražských ulic. Během pár hodin jsme v ulici Na Příkopech a jejím okolí oslovili desítky cizinců a cizinek, kteří se k nám do Česka sjeli ze všech koutů světa.

Doporučeno
Humans of Olšanské hřbitovy. Ptali jsme se lidí, proč sem chodí. Jdu obhlédnout, kde budu bydlet, odpověděli nám Humans of Olšanské hřbitovy. Ptali jsme se lidí, proč sem chodí. Jdu obhlédnout, kde budu bydlet, odpověděli nám 7. listopadu 2023 6:00

Někteří se na českou kuchyni těšili, jiní ji ochutnali a moc je nenadchla a další se raději zašli najíst do McDonald's. Jaké je nejoblíbenější jídlo turistů a turistek v Česku? Čti dál a dozvíš se to.

Některá jména jsme na přání respondentů a respondentek pozměnili. 

Smažák? Nic moc

Heléne původně pochází z Francie a do Česka přijela studovat. Je tu už dva měsíce a zrovna včera za ní přijela i její kamarádka Nicole. Ta zatím ochutnala jen české pivo, které jí moc chutnalo. K tradičnímu českému jídlu se na rozdíl od Heléne ještě nedostala.

turisté a turistky
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

„Za dva měsíce v Praze jsem stihla ochutnat už několik českých jídel, ale protože jsem vegetarián, je to komplikovanější. Velké hlavní chody tedy jíst nemohu, protože máte snad ve všem maso. Moc mi ale chutná trdelník,“ odpověděla nám Heléne. „A také české pivo, které je velmi levné, což se mi líbí,“ pokračovala.

Co jí naopak nechutná, je smažený sýr s hranolky, pochoutka, na které si ujíždí snad každý Čech a Češka. „Nevím, jestli jsem měla zrovna nějaký, který nebyl dobře připravený, ale nechutnal mi. Fuj,“ uzavřela Heléne.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse