Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. prosince 2023 11:00
Čas čtení 4:28
Tereza Šnajdrová

Přinášíme ti deset jedinečných tipů na super vánoční dárky pod 250 korun

Přinášíme ti deset jedinečných tipů na super vánoční dárky pod 250 korun
Zdroj: Mixit/Lush/Sephora/Nocleženka/Tlama Games/Baues Chilli Oil/Flying Tiger/Knihy Dobrovský/ Unsplash/James Wainscoat/feey/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI JAK UŠETŘIT VÁNOCE
Uložit Uložené

Ať už ti to tento rok nevyšlo finančně a hledáš budget-friendly dárky, nebo jen sháníš maličkost pro kamarádku*kamaráda, určitě ti pomůžou naše tipy na dárky do 250 korun.

Vánoce se blíží, a než se naděješ, budeme sedět pod vánočními stromečky a rozbalovat dárky. Že ještě nemáš všechny? Nevadí! Od toho jsme tu my, abychom ti poradili, jaké cool dárky koupíš do 250 korun. A co víc, tyhle dary jsou vhodné pro všechny, nehledě na jejich pohlaví či věk. Tak šup do čtení, ať ti tyhle pecky nikdo nevykoupí. 

Doporučeno
Dostupné tekuté tvářenky od Essence, tekuté zlato na rtech a vánoční sety Kiehl's. Tohle jsou nejlepší kosmetické novinky Dostupné tekuté tvářenky od Essence, tekuté zlato na rtech a vánoční sety Kiehl's. Tohle jsou nejlepší kosmetické novinky 6. prosince 2023 11:00

Cute balzámy potěší kámošku i mladší ségru

Nabíhej do Sephory a kupuj vánoční set tří balzámů na rty od Lanolips. Ten stojí přesně 250 korun a najdeš v něm kokosový, jahodový a candy balzám na rty. Jsou vegan, jsou přírodní, obsahují lanolin, vitamin E a skvěle vyživí a hydratují suché rty. A nejen rty. Tyhle balzámky můžeš použít třeba i na kůžičku kolem nehtů, suché lokty… prostě na jakékoli suché části těla, které tě jen napadnou.
 
Balzámy se navíc prodávají v cute vánočním balení, které můžeš třeba pověsit na stromeček a nemusíš si vůbec lámat hlavu s jeho balením. Vsadíme se, že tímhle setem uděláš radost mladší ségře, kamarádce, ale i třeba kámošovi, který si pořád stěžuje na suché rty. Tak na co ještě čekáš? Utíkej do Sephory, ať ti ho nikdo nevyfoukne.

Lanolips
Zdroj: Sephora/volně k použití

Tuhle pochoutku ocení každý foodie

Už jsi slyšel*a o Baues Chilli Oil? Že ne? Tak to koukej rychle napravit! Pokud máš v rodině nebo svém okolí nějakého milovníka či milovnici pálivých jídel, pak je tohle must-have, který by neměl chybět v jejich kuchyni. Jedná se o ručně vyráběný sečuánský chilli olej, který je plný lahodného koření a křupavých kousků chilli.
 
A nemusíš se bát, tenhle olej je jen lehce pálivý a skvěle dochutí každé jídlo, které obdarovaný*obdarovaná uvaří. Jeho chuť je totiž komplexní, vyvážená a kromě chilli v něm ucítí také sezam, cukr, sůl nebo sečuánský pepř. To vše navíc bez chemie. Sklenice tohoto lahodného chilli oleje stojí 250 korun a objednat ji můžeš přímo na webu Baues Chilli Oil.

Baues Chilli Oil
Zdroj: Baues Chilli Oil/volně k použití

Dárek jako společná aktivita? Say no more

V obchodech Flying Tiger seženeš spoustu skvělých dárků do 250 korun, ale nás nejvíce zaujal tento DIY svícen. Jedná se o zhruba 12 centimetrů vysoký keramický svícen, v jehož balení se nachází šest barev a štětec, aby si jej obdarovaný*obdarovaná mohl*a nabarvit podle svého gusta.
 
A protože tenhle svícen stojí jen 125 korun, dobře uděláš, když jeden koupíš i pro sebe a s obdarovaným*obdarovanou si uděláte hezké odpoledne plné malování. Můžete si třeba připravit nějaké dobré snacky, pustit si oblíbenou komedii nebo album a společně malovat svícny, které dodají vašemu interiéru osobní nádech. A navíc vám už navždy budou připomínat toho druhého*tu druhou. No nekup to!

svícen
Zdroj: Flying Tiger/volně k použití

Tímhle dárkem potěšíš i pomůžeš

Za pouhou stovku můžeš koupit Nocleženku, která jednomu člověku bez domova umožní strávit noc v teple. Jedná se tak o dárek, kterým nejenže potěšíš, ale zároveň také uděláš dobrou věc.
 
Nocleženka totiž nezahrnuje pouze přespání v teple v noclehárně Armády spásy, které je v těchto mrazech tak žádoucí, ale také polévku s pečivem a teplým nápojem, možnost vykonat osobní hygienu, jednomu člověku bez domova se dostane základního ošetření a zdravotní prohlídky a také mu bude sjednána schůzka se sociálním pracovníkem nebo pracovnicí, který*která mu pomůže řešit jeho životní situaci.
 
Zapomeň na materialismus a daruj něco, co obdarovaného*obdarovanou zahřeje u srdíčka, stejně jako člověka bez domova, který tak dostane šanci na změnu. A to vše jen za stovku.

Nocleženka
Zdroj: Nocleženka/volně k použití

Voňavé Vánoce s Lushem

Znáš snad lepší způsob, jak se zrelaxovat po vánočním shonu než se naložit do pořádně voňavé koupele? O tu se postará Cinnamon Roll, koupelová pěna od Lushe, kterou koupíš za 250 korun. „Vychutnejte si dokonale vánoční a uklidňující spojení skořice a hřebíčku, zatímco budete relaxovat ve vodě nazdobené zlatým třpytem a hromadou hebkých bublinek,“ hlásá prodejce.
 
Pro ty, kteří Lush neznají – neboj se, že by pěna vydržela jen na jedno použití. Naopak. Stačí kousek rozdrobit do vany a během pár okamžiků vznikne hromada pěny s vůní skořicového cukroví. A co víc, tahle pěna je vegan, netestovaná na zvířatech a potěší snad každého – od dědečka přes kamaráda až po mamku.

pěna
Zdroj: Lush/volně k použití

S tímhle deníkem nudu nečekej

Už jsi někdy slyšel*a o destrukčním deníku? To je deník pro všechny, které vedení klasického zápisníku nebaví a potřebují něco originálního, aby si to udrželo jejich pozornost. A právě něčím takovým je Destrukční deník, který koupíš na Knihách Dobrovský za 224 korun.
 
Jeho autorkou je kanadská umělkyně Keri Smith, která se zaměřuje na výrobu kreativních deníků a jejich majitele a majitelky donutí dívat se na svět z jiného úhlu pohledu. Na každé straně deníku se totiž nachází nějaký úkol nebo výzva, jak dotyčný list kreativně vyzdobit… no někdy spíše zničit. Tyto výzvy zahrnují trhání, polévání kávou, mazání hlínou a další metody, které deník pomohou zničit. Protože přesně k tomu je určen.

deník
Zdroj: Knihy Dobrovský/volně k použití

Plné bříško = spokojenost

Nevíš, co koupit dědečkovi nebo kámošce, ale víš, že rádi mlsají? Kup jim müsli od Mixitu. Pokud znáš jejich preferované chutě, namíchej jim vlastní tubus, ale pokud je chceš překvapit nějakou sváteční dobrotou, sáhni po vánočním mixu.
 
Ten stojí 229 korun a obsahuje voňavou směs sušeného ovoce, čokoládu, oříšky, kukuřičné lupínky v mléčné a bílé čokoládě a ovesné lupínky plné vlákniny. Tubus, ve kterém tento vánoční mix dostaneš, má navíc krásnou grafiku, a tak ho ani nemusíš balit do papíru. Je slavnostní sám o sobě, stejně jako to, co je uvnitř něj.

Mixit
Zdroj: Mixit/volně k použití

Potterheads budou u stromečku chrochtat blahem

Po rozbalení dárků většina rodin usedá k pohádce, ale zkuste tento rok něco jiného. Obdaruj osobu z blízkého kruhu hrou Harry Potter: Kvíz a s narvanými břichy a plní dojmů se po rozbalení dárků oddejte hře, která potěší nejen všechny Potterheads.
 
Kvíz Harryho Pottera koupíš na Tlama Games za 179 korun a za tu cenu dostanete 500 otázek, se kterými se vydáte do světa brýlatého čaroděje a otestujete své znalosti této populární ságy. Kdo jako první nasbírá sedm bodů, vyhrál!

hra
Zdroj: Tlama Games/volně k použití

Daruj adopci slepičky

Tenhle dárek je trochu „pragocentrický“, ale podobnou organizaci pravděpodobně najdeš i ve svém městě. Zahrada Pastvina, která se nachází u zámku Vinoř, totiž nabízí adopci slepiček, ale také třeba kraviček, ovcí nebo včel.
 
Za 250 korun můžeš někomu adoptovat zvířátko a obdarovaný*obdarovaná získá možnost zvíře kdykoli navštívit a pofelit s ním, boží certifikát, komentovanou prohlídku tamním zvěřincem, a navíc bude vědět, že tento dar pomohl 200 zvířatům v azylu na Pastvinách. Jo a pokud přihodíš kilo, obdarovaný*obdarovaná dostane také 20 domácích vajíček.

slepička
Zdroj: Unsplash/James Wainscoat/volně k použití

Pokojovek není nikdy dost

Vděčným dárkem, který koupíš pod 250 korun, je pokojovka. Navštiv třeba obchod Gardens, který má prodejnu v Praze 2, nebo e-shop a vybírej z bohaté nabídky. Malá monstera tě tam vyjde přesně na 250 korun, fíkus Abidjan jen na 80 a Philodendron White Princess tam koupíš za 185 korun.
 
Namíchej obdarovanému*obdarované mix pokojovek nebo mu*jí kup sadu na řízkování a rozdávej radost. Pokojovka je vděčný dar, kterým vždy vykouzlíš úsměv na tváři.

monstera
Zdroj: Unsplash/feey/volně k použií
Domů
Sdílet
Diskuse