66. místo
Tradiční krémová kulajda se připravuje z hub, brambor, zakysané smetany a sázených vajec. Hlavní bylinkou je v této polévce kopr. Do polévky se přidává ocet pro nakyslou chuť.
71. místo
Cibulačka vznikla ze slavné francouzské polévky à l'oignon. Základem polévky je karamelizovaná cibule a vývar na masové nebo zeleninové bázi. Někdy se do polévky přidávají i brambory, houby nebo smetana.
91. místo
Bramboračka se umístila až na 91. místě. Tato polévka má mnoho verzí. Nejčastěji se do ní přidávají brambory, kořenová zelenina, houby, sušené koření i čerstvé bylinky.
96. místo
Na posledním místě se z českých polévek umístila fazolová. Vaří se z vývaru, fazolí, brambor, kořenové zeleniny a uzeného masa. Dochucuje se zakysanou smetanou.
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3