Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Čteš poslední stranu článku:
Česko vede. V žebříčku evropských polévek bodovalo devětkrát, nejvýš skončila „zdravotní“ klasika

66. místo

Tradiční krémová kulajda se připravuje z hub, brambor, zakysané smetany a sázených vajec. Hlavní bylinkou je v této polévce kopr. Do polévky se přidává ocet pro nakyslou chuť.

Kulajda.
Kulajda. Zdroj: Freepik / volně k užití

71. místo

Cibulačka vznikla ze slavné francouzské polévky à l'oignon. Základem polévky je karamelizovaná cibule a vývar na masové nebo zeleninové bázi. Někdy se do polévky přidávají i brambory, houby nebo smetana. 

cibulačka, chleba
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/ Arnaud 25/ volně k užití

91. místo

Bramboračka se umístila až na 91. místě. Tato polévka má mnoho verzí. Nejčastěji se do ní přidávají brambory, kořenová zelenina, houby, sušené koření i čerstvé bylinky.

Bramboračka.
Bramboračka. Zdroj: Wikimedie (Creative Commons)/Matěj Baťha/volně k užití

96. místo

Na posledním místě se z českých polévek umístila fazolová. Vaří se z vývaru, fazolí, brambor, kořenové zeleniny a uzeného masa. Dochucuje se zakysanou smetanou.

Fazolová polévka.
Fazolová polévka. Zdroj: Freepik/na voľné použitie
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse