35. místo
Hrachová polévka se připravuje z čerstvého hrášku, vývaru, kořenové zeleniny a uzeného masa. Dochucuje se kmínem nebo majoránkou. Podává se s kopečkem smetany a s krutonky.
38. místo
Houbová polévka se umístila na 38. místě, což nejspíše překvapí odpůrce hub. Připravuje se ze sušených, mražených nebo čerstvých hub a další zeleniny. Má krémovou konzistenci, zahušťuje se jíškou nebo smetanou a dochucuje se kmínem a majoránkou.
52. místo
Zelňačka je tradiční polévka z kysaného zelí. Má hustou konzistenci a nejčastěji se do ní přidávají brambory, uzené maso a smetana. Dochucuje se uzenou paprikou a kmínem.
                            Článek končí na další straně
                    
        
            Strana 2 z 3
        
     
         
         
         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
             
                             
                             
                             
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                