Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Čteš článek:
Česko vede. V žebříčku evropských polévek bodovalo devětkrát, nejvýš skončila „zdravotní“ klasika

35. místo

Hrachová polévka se připravuje z čerstvého hrášku, vývaru, kořenové zeleniny a uzeného masa. Dochucuje se kmínem nebo majoránkou. Podává se s kopečkem smetany a s krutonky.

Hrachová polévka.
Hrachová polévka. Zdroj: Freepik/na voľné použitie

38. místo

Houbová polévka se umístila na 38. místě, což nejspíše překvapí odpůrce hub. Připravuje se ze sušených, mražených nebo čerstvých hub a další zeleniny. Má krémovou konzistenci, zahušťuje se jíškou nebo smetanou a dochucuje se kmínem a majoránkou.

Houbová polévka.
Houbová polévka. Zdroj: Wiki Commons/Arnaud 25/volně k užití

52. místo

Zelňačka je tradiční polévka z kysaného zelí. Má hustou konzistenci a nejčastěji se do ní přidávají brambory, uzené maso a smetana. Dochucuje se uzenou paprikou a kmínem. 

Zelňačka.
Zelňačka. Zdroj: Freepik / volně k užití
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse