Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je vytvořen v rámci mediální spolupráce se společností Oktagon MMA.
9. února 2024 18:05
Čas čtení 1:16

OKTAGON 53 slibuje nabitou show. Čeká nás ženský titulový boj, do Německa vyráží početná česká výprava

OKTAGON 53 slibuje nabitou show. Čeká nás ženský titulový boj, do Německa vyráží početná česká výprava
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY OKTAGON MMA
Uložit Uložené

OKTAGON MMA už posedmé zakotví na německé adrese. Žluto-černé vlajky budou přes víkend vlát nad Oberhausenem. Legionářskou pouť absolvuje pět českých bojovníků a jeden Slovák.

Organizaci s česko-slovenskými kořeny vychází expanze do Německa na jedničku. Listopadový turnaj OKTAGON 49 v kolínské Lanxess Areně sledovalo přibližně 19 tisíc diváků, čímž padl tamní rekord návštěvnosti. Od roku 2009 ho přitom drželo slavné UFC, na jehož akce si tehdy našlo cestu zhruba 13 tisíc příznivců.

Oktagon MMAOktagon MMAOktagon MMAOktagon MMA
Zobrazit galerii
(8)

Kdo nastoupí do klece?

Cestu do Oberhausenu tentokrát váží pět českých zástupů a jeden Slovák. Profesionální premiéra čeká Tomáše Votavu. Amatérský šampion ve váhové kategorii do 84 kilogramů je majitelem fialového opasku v brazilském džiu-džitsu. O první zelené políčko ve své nové vizitce zabojuje proti muži jménem Emir-Can Al. Domácího zápasníka čeká debut na nejvyšší úrovni.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tomas Leprikon Votava (@tomas_leprikon_votava)

Do duelu s neuvěřitelným pořadovým číslem 82 vkročí chorvatská ikona Ivica (42:39). Balkánský veterán je na scéně MMA už přes dvě dekády, přičemž zkušenosti sbíral v prestižních ligách jako M-1, Cage Warriors, KSW či BRAVE. Jeho protivník Cihad Akipa (6:1) se doposud mezi pletiva postavil o jedenáctkrát méně.

Fanouškům OKTAGON MMA se poprvé ukáže obrovská hvězda Islam Dulatov (9:1). Do Německa přišel v roce 2007 spolu s rodinou jako čečenský utečenec. Úspěchy sbírá nejen ve světě bojových sportů, kde doposud prohrál pouze jednou. „The Ripper“ je také populárním modelem pracujícím pro IMG Models, jednu z nejuznávanějších mezinárodních agentur. Vítězství se mu pokusí ukrást ostřílený řecký vyzývatel Ioannis Palaiologos (20:12:1).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 𝕿𝖍𝖊 𝕽𝖎𝖕𝖕𝖊𝖗🥷 (@islam_dulatov1)

Večer v Oberhausenu vyvrcholí ženskou titulovou bitkou. O pás slámové váhy zabojují Katharina Dalisda (10:3) a Eva Dourthe (8:5). Pro první jmenovanou půjde o premiérovou obhajobu statusu šampionky. Zástupkyně něžného pohlaví se v kleci nestřetnou poprvé. V prosinci 2021 se z triumfu na body těšila aktuální německá královna divize Katharina Dalisda.

Na sobotním turnaji OKTAGON 53 ale nebudou chybět ani další atraktivní jména. Konfrontace stojí před českou ikonou Jaroslavem Pokorným (16:10), do boje jde taktéž Jan Malach (15:14), od kterého čekáme atraktivní představení. V početné skupině nechybí ani oblíbený Miroslav Brož (16:3:1). Živý přenos z galavečera můžeš sledovat prostřednictvím PPV, které je k dispozici na platformě oktagon.tv.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Domů
Sdílet
Diskuse