7. Turecká (řecká) káva
Nespleť si tradiční tureckou kávu s českým turkem. Tenhle způsob, někdy přezdívaný také řecký, se připravuje ve speciální nádobě zvané džezva, ve které se umletá káva zaleje vodou, nechá projít varem a poté z konvičky nalévá.
6. Čokoláda caliente
Horká čokoláda, španělsky chocolate caliente se sice pije po celém světě, ta španělská je ale známá pro svou krémovost a hutnost. Často se podává k tradičním churros.
5. Frappé
Letní klasika. Řecká verze je instantní káva protřepaná s vodou a ledem, podávaná ve vysoké průhledné sklenici s pěnou navrchu.
4. Ristretto
Ristretto znamená italsky nepřístupný. Jde o menší verzi espressa. Vzniklo na Sicílii, kde místní potřebovali ještě menší množství kávy, aby zbytečně nezvyšovali teplotu svých organismů.
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3