Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2024 13:15
Čas čtení 0:55
Anna-Marie Hanzlíková

Divoké devadesátky a Rytmus jako mafián. Do kin vstoupila Válka policajtů

Divoké devadesátky a Rytmus jako mafián. Do kin vstoupila Válka policajtů
Zdroj: Cinemart
FILMY A SERIÁLY FILMY 2024 RYTMUS
Uložit Uložené

Aréna se čtyřmi tisíci diváky, tak vypadala premiéra Války policajtů před měsícem na Slovensku. Teď film vstupuje i do českých kin. Na co se v krimithrilleru můžeš těšit?

Surové, temné, depresivní, autentické, mrazivé. Tak popsal náš slovenský kolega ve své recenzi slovenskou novinku Válka policajtů (slovensky Vojna policajtov). 

Doporučeno
Matějská pouť se blíží. Kolik stojí lístky a kde je seženeš bez front? Matějská pouť se blíží. Kolik stojí lístky a kde je seženeš bez front? 23. února 2024 8:30

Film je adaptací románu Arpáda Soltésze Hněv. Líčí to nejdivočejší z devadesátých let na Slovensku, tedy vraždy, mafii, politickou korupci a podsvětí. Za snímkem stojí režisér Rudolf Biermann.

Kapitán Miki Miko v podání Alexandera Bárty se ocitne mezi policií a východoslovenskými gangstery, které ale kryje Slovenská informační služba (SIS). S parťákem Igorem Molnárem (Juraj Loj) se pak snaží vybalancovat své odlišné přístupy k policejnímu povolání. Zatímco jeden je už značně vyhořelý a útěchu hledá v alkoholu, druhému ještě zbyly ideály, zase ale také není úplný svatoušek. Oba se do toho dost zamotají.

Ve filmu září řada známých jmen ve vedlejších rolích. Jako mafián Berci se objeví Patrik Vrbovský aka Rytmus, jako jeho pravá ruka Maco zase Jakub Štáfek. Mezi dalšími se ukážou Ady Hajdu, Jevgenij Libezňuk, Tomáš Turek, Marián Mitaš, Annamária Janeková či Anežka Petrová. 

Film má na zdejší poměry dlouhých 150 minut, ale podle ohlasů mu to vůbec neškodí. „Hluboký, opravdu ověřitelný film zařezávající se pod kůži o politické korupci, drsných mafiánech a záhadných vraždách zametených pod koberec tu chyběl jako sůl. Válka policajtů je totiž špičková kriminálka, kterou nám budou ostatní země závidět,“ hodnotí Martin Adam Pavlík ve zmíněné slovenské recenzi. Zbývá tedy jen zjistit, zda mu dáme s tou závistí za pravdu, film vstoupil do českých kin ve čtvrtek.

Domů
Sdílet
Diskuse