Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. února 2024 8:30
Čas čtení 0:59
Monika Růžičková

Matějská pouť se blíží. Kolik stojí lístky a kde je seženeš bez front?

Matějská pouť se blíží. Kolik stojí lístky a kde je seženeš bez front?
Zdroj: Profimedia
KULTURA PRAHA
Uložit Uložené

Jedná se o 429. ročník nejstarší české pouti, těšit se můžeš na starou dobrou klasiku, ale i novinky ze zahraničí.

Matějská pouť otevře své brány v areálu Výstaviště Praha už 25. února a potrvá až do 10. dubna. 

Kdy můžeš vyrazit?

V pondělí je standardně zavřeno. Ostatní všední dny je vstup na pouť zdarma, otevřeno je vždy od 12 do 20 hodin. Pokud vyrazíš o víkendu nebo o svátcích, je otevřeno od 10 do 22 hodin a je potřeba si zakoupit vstupenku.

Doporučeno
Ani Oppenheimer, ani Barbie. Tyhle filmy se loni nelegálně stahovaly ze všech nejvíc Ani Oppenheimer, ani Barbie. Tyhle filmy se loni nelegálně stahovaly ze všech nejvíc 22. února 2024 9:05

Lístky seženeš přímo na pokladnách matějské poutě, ale pokud se ti nechce stát ve frontě, můžeš je koupit i online prostřednictvím Ticketportalu. Vstupenka stojí stejně jako loni 30 korun.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Matějská pouť (@matejska_pout)

Vyzkoušet můžeš přes sto různých atrakcí z Česka, Německa, a dorazí dokonce i dvanáct nizozemských. Osmdesátimetrový řetízkový kolotoč Around The World XX, oblíbené ruské kolo, 65 metrů vysoký kolotoč Airborne, horská dráha Super Mouse, to vše nebude na pouti chybět. 

„Zdražování jsme projednávali s majiteli atrakcí a ceny za jednotlivé jízdy by měly zůstat stejné jako loni,“ uvedla pro iDNES.cz Eva Kočková. Ceny by měly zůstat stejné i u oblíbených stánků s občerstvením. 

Doporučeno
Tohle je 10 nejoblíbenějších psích plemen v Česku. Je mezi nimi i tvůj mazlíček? Tohle je 10 nejoblíbenějších psích plemen v Česku. Je mezi nimi i tvůj mazlíček? 18. února 2024 15:51

Tradice matějských poutí se podle serveru Kudy z nudy datuje k roku 1595. „Původně se konaly na Hanspaulce, ale plocha nestačila, a proto se stánky a kolotoče zvolna přesouvaly k Vítěznému náměstí a později k Hradčanské. V roce 1963 se přestěhovaly do sousedství Stromovky,“ informuje oblíbený server. Pouť se stala slavnou proto, že byla první jarní poutí v Praze, oslavou svátku sv. Matěje 24. února. Matějská pouť je rovněž první jarní poutí v Evropě.

Domů
Sdílet
Diskuse