Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. února 2024 13:20
Čas čtení 0:37
Anna-Marie Hanzlíková

FOTO: Kultovní oktávka jako agresivní sporťák? Koukni na návrh francouzského studenta designu

FOTO: Kultovní oktávka jako agresivní sporťák? Koukni na návrh francouzského studenta designu
Zdroj: Refresher/martinzmartina
TECH AUTOMOBILY FRANCIE ŠKODA
Uložit Uložené

Franouzský magazín Turbo se obrátil na studenty a studentky, aby navrhli předělávku starých škodovek. Koukni na mimořádný návrh Francouze Cômeho Duponta, který z Octavie udělal sportovně vyhlížející auto.

V jednom z návrhů udělal z kultovní Octavie dokonce kabriolet. V Česku na soutěžní návrh upozornil server Garáž.cz.

Doporučeno
Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem? Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem? 28. února 2024 15:30

„Vpředu zaujmou malé kulaté LED světlomety, mezi nimiž se nachází čelní maska, jež také svítí a pojetím připomíná elektrický model Enyaq. Kapotu pak zdobí ještě zvláštní prvek, který vůz přibližuje současným škodovkám,“ hodnotí na zmíněném serveru návrh. 

Zaujala je také záď s LED lištou, a hlavně celkový koncept, který zachovává původní karoserii vozu. „Tu ale kromě různých úprav oživuje body kit zahrnující svalnaté boky, několik spoilerů, velké prahy a další sportovní prvky. Chybět nesmějí pořádná kola,“ dodávají ve svém hodnocení.

Kompletní návrh nadějného studenta designu si můžeš prohlédnout níže.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Côme Dupont (@come.dpnt)

Cílem soutěže, kterou vyhlásily francouzské redakce Turbo a Automobile Propre, bylo přestavit původní škodovky. Octavia, nejprodávanější vůz automobilky, se vyrábí od roku 1996, jméno Octavia se ale vyskytlo poprvé už v roce 1959. Vznikly čtyři různé generace, ta poslední pochází z roku 2019.

Domů
Sdílet
Diskuse