Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. března 2024 13:20
Čas čtení 0:49
Veronika Ábelová

Na Netflix brzy dorazí oceněný český film o životě a naději

Na Netflix brzy dorazí oceněný český film o životě a naději
Zdroj: DORIAN Films
FILMY A SERIÁLY NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Už brzy se do nabídky českých filmů na Netflixu zařadí snímek Buko režisérky a scenáristky Alice Nellis. Jednu z důležitých rolí ztvárnila herečka Martha Issová, která za svůj výkon získala Českého lva.

Buko měl v kinech premiéru v roce 2022 a teď zavítá na Netflix. Úspěch získal na 56. mezinárodním festivalu v Karlových Varech a oceněn byl na Českých lvech. Režisérkou i scenáristkou je Alice Nellis, která stojí za mysteriózním seriálem Pustina, pohádkou Sedmero krkavců nebo filmem Revival.

Doporučeno
Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem? Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem? 28. února 2024 15:30

V dramatické komedii Buko si zahrála známá herecká jména, jako je Anna Cónová, Petra Špalková, Miroslav Krobot, Jan Cina, Lenka Temerová nebo Martha Issová.

Jarmila se po ztrátě manžela ocitne na životní křižovatce. Musí se rozhodnout, jestli zbytek života už jen přečká, nebo se vrhne do dobrodružství s nejistým koncem. I přes rady jejích dětí Tamary a Tomáše si vybere tu druhou možnost. Rozhodne se pro život na chalupě v divočině uprostřed Máchova kraje, kde to měl její muž velmi rád.

V závěti jí odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, což může vypadat jako drsný vtip, protože Jarmila se koní vždy bála. Je odhodlaná se situaci postavit čelem a brzy zjišťuje, že i když to zpočátku tak nevypadalo, tak s tímhle koněm by se jí do života mohlo zpátky vrátit štěstí.

 

Film ocení milovníci koní i klidného venkova. Hlavním hrdinou je totiž Buko, který dokáže změnit člověku pohled na život a přinést naději.

Buko bude na Netflixu dostupný od 7. března.

Domů
Sdílet
Diskuse